Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής στη προημερησίας διατάξεως συζήτηση για να ενημερώσει, όπως είπε, το Σώμα και τον ελληνικό λαό για το που βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε.

Κυρίως, όπως τόνισε, να κάνουμε γνωστό ότι "δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα ούτε και να κρυφτούμε".
Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής διακήρυξε σε χαμηλούς τόνους, ωστόσο, ότι θέλει μία συμφωνία που θα απεμπλέξει τη χώρα από την λιτότητα, με κοινωνική δικαιοσύνη αλλά δίνοντας μία λύση για το χρέος.

"Χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή λύση ενιαία και αδιαίρετη. Να κλείσει μία και καλή ο κύκλος της ύφεσης του 2008. Αυτή υπηρετήσαμε καθ’ όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων" ξεκαθάρισε ο έλληνας πρωθυπουργός σχετικά με την λύση που χρειάζεται η χωρα...

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέφερε για την πρόταση που έκανε η ελληνική κυβέρνηση και τόνισε ότι η πρόταση αυτή "αποτύπωσε τον συμβιβασμό που θέλουμε, αποτύπωσε τα αποτελέσματα του Brussels Group. Ηταν μία σαφή απόδειξη του σεβασμού μας στους ευρωπαίους εταίρους. Η πρότασή μας ήταν η μόνη ρεαλιστική πρόταση. Βασική της αρχή είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων η οποία έγινε αποδεκτή".

Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα χρέους καθώς όπως τόνισε ότι "δεν είναι μόνο το μείγμα των μεταρρυθμίσεων αλλά το θέμα είναι να κλείσει ο κύκλος της λιτότητας και του αυτοανατροφοδοτούμενου χρέους". 

Και συνέχισε ότι: "Μόνο έτσι μπορεί να γίνει η ελληνική οικονομία ασφαλής τόπος για τις αγορές και τις επενδύσεις. Διότι όσες προσπάθειες και να κάνουμε δεν θα ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο του χρέους. Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί. Και όσοι αντιδρούν είναι μειοψηφία κλείνοντας με την φράση ότι "δεν χρειαζόμαστε απλά μια συμφωνία αλλά μία λύση που θα τελειώνει οριστικά την συζήτηση για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πρόταση Γιούνκερ και ομολόγησε ότι η εισήγηση που παρέδωσε ο πρόεδρος Γιούνκερ τον εξέπληξε δυσάρεστα. "Μας παρέδωσαν μια πρόταση χωρίς να είναι μέσα τα αποτελέσματα του BRUSSELS GROUP".

Τέλος αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος που θα ψηφίσει κανείς από την Βουλή την κατάργηση του ΕΚΑΣ ή την αύξηση κατά 10% στα τιμολόγια στην ΔΕΗ ενώ ζήτησε από την Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσει αν θα υποστηρίξει την πρόταση Γιούνκερ ή θα την απορρίψει...