Πιθανό το σενάριο των εκλογών για τον Σκουρλέτη


«Για πολιτικούς λόγους δεν πληρώσαμε τη δόση στο ΔΝΤ» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

«Αρκετά πιθανό σενάριο oι εκλογές, ως Κυβέρνηση δεν παίρνεις ποτέ λευκή επιταγή πρέπει να απευθύνεσαι στο λαό και μπορεί να χρειαστεί να διευρύνουμε τα όρια της εντολής , που πήραμε αν δεν υπάρξει συμφωνία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και το Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

«Το ερώτημα που θα τεθεί στον Ελληνικό λαό αν τελικά τεθεί θα είναι :Θέλουμε πάση θυσία να υπογραφεί η συμφωνία ; Το αν θα είμαστε στην ευρωζώνη πρέπει να το πουν ξεκάθαρα οι πολίτες. Εμείς θα πούμε ότι υπάρχουν όρια που δεν θα τα ξεπεράσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Τόνισε ότι «μπορούσε να πληρωθεί η δόση προς το Δ.Ν.Τ αλλά επιλέχθηκε για πολιτικούς λόγους να αθροιστεί για το τέλος του μήνα καθώς έτσι κερδίζουμε χρόνο για να προχωρήσει η πολιτική διαπραγμάτευση».

Ο υπουργός εργασίας είπε ότι «αντικειμενικά ο ΦΠΑ ως έμμεσος φόρος πολλές φορές επενεργεί άδικα για τους πολίτες αλλά «είμαστε εξαναγκασμένοι να εφαρμόσουμε υπό την αίρεση όμως που θα υπάρχει θετικό πρόσημο στην συμφωνία» και πρόσθεσε . “ Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε αποσπασματικά τη συμφωνία αλλά να την δούμε στο σύνολό της”.