Σε “καραντίνα” ο Βαρουφάκης μέχρι τον Ιούνιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μία ιδιότυπη μορφή "καραντίνας" θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής ο Γιάννης Βαρουφάκης με την κατάσταση αυτή να κρατάει μέχρι περίπου τον Ιούνιο όταν προβλέπεται να κλείσει οριστικά η μεγάλη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Η χθεσινή απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό της ομάδας διαπραγμάτευσης, παρόλο που όπως είπε ο πρωθυπουργός είχε παρθεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ήταν μία κίνηση για να δείξει καλή διάθεση απέναντι στους δανειστές που αντιδρούν με την παρουσία του.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο δεν μπορεί να καρατομήσει αμέσως τον Γιάννη Βαρουφάκη και έτσι τον βάζει σε μία ιδιότυπη "καραντίνα" αφού ναι μεν παραμένει υπουργός Οικονομικών αλλά δεν είναι υπό τον έλεγχό του η διαδικασία διαπραγμάτευσης ενώ τα καθήκοντα του λογιστηρίου του κράτους βρίσκονται στα χέρια του Δημήτρη Μάρδα και οι επενδύσεις στον Γιώργο Σταθάκη.

Μία μέρα μετά τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας και τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε όσα είπε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

"Εμείς πήγαμε με την αίσθηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός ότι η συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι για το "α" και όχι το "β" σημαίνει το "α" και όχι το "β". Από την άλλη πλευρά δεν υπήρξε προσήλωση στη μπέσα" ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο κτήριο της οδού Νίκης ο Γιάννης Βαρουφάκης.