ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Δημοσκόπηση δίνει πρωτιά Πατούλη με διαφορά


Η ΝΔ φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα των προσεχών Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2019 στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με την υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη.

Μεγάλο προβάδισμα στον Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Το 39,1% των ερωτηθέντων πολιτών βλέπουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη στήριξη της Ν.Δ. ως πιθανότερο νικητή, έναντι 10,7% που πιστεύουν ότι θα νικήσει η Ρένα Δούρου, και 6,8% που εκτιμά ότι θα επικρατήσει ο Γιάννης Σγουρός.

Ο Γιώργος Πατούλης έχει μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 με αναγωγή ο κ. Πατούλης προηγείται με 31,3%, έναντι 19,1% της Ρένας Δούρου κι ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός στην τρίτη θέση με 12,1%, σε μικρή απόσταση από τον Θανάση Παφίλη που λαμβάνει 10,9%. Ο Ηλίας Παναγιώταρος επιλέγεται από το 5,3%, ενώ άλλο υποψήφιο δηλώνει ότι θα επιλέξει το 9,2%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 12,1%.

Στο β’ γύρο ο κ. Πατούλης συγκεντρώνει 49,5% έναντι 25,2% της αντιπάλου του. Σε ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον κ. Σγουρό προηγείται με 42,0% έναντι 27,1%.

Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το έργο που έχει να επιδείξει η περιφερειάρχης στην Αττική και δεν «επιβραβεύεται» ούτε από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 21,4% των πολιτών, ενώ λίγο/καθόλου ικανοποιημένο εμφανίζεται το 74,9%.

Πρώτος στη λίστα της δημοφιλίας ανάμεσα στους υποψήφιους περιφερειάρχες εμφανίζεται ο κ. Πατούλης, με θετικές γνώμες 48,7% και αρνητικές 34,5%. Η κ. Δούρου καταγράφει 30,4% θετικές γνώμες για το πρόσωπό της, έναντι 66,2% αρνητικών και ο κ. Σγουρός 35,0% θετικές γνώμες, έναντι 39,7% αρνητικών.

Όσο για την κ. Δούρου, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μοιρασμένοι και θετικές γνώμες εκφράζει το 50,0% έναντι 47,8% που τη βαθμολογεί αρνητικά. Αυτό όμως που παρατηρείται και προκαλεί νέα αμηχανία στην Κουμουνδούρου είναι ότι στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι θετικές γνώμες για τον κ. Πατούλη ανέρχονται στο 38,8% έναντι 43,3% των αρνητικών και για τον κ. Σγουρό στο 36,7% με 43,4% αρνητικών γνωμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση ALCO: Η μάχη στην Περιφέρεια Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ