Πιέζουν για μέτρα οι δανειστές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά τις μικρές «ανάσες» για το Ορθόδοξο Πάσχα, η ελληνική πλευρά ξεκινά ακόμη έναν αγώνα δρόμου (για να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου) αλλά βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.

Στόχος παραμένει να επιτευχθεί μια καταρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τις 20 Απριλίου, ώστε να αξιολογηθεί από τους Θεσμούς και το EuroWorking Group και να δοθεί το «πράσινο φως» σε πολιτικό επίπεδο στο Eurorgroup της 24ης Απριλίου.

Τα μηνύματα των τελευταίων ημερών δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για την Αθήνα, καθώς, μετά τις «βόμβες» της Κριστίν Λαγκάρντ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήλθαν και δύο αρκετά επιθετικά δημοσιεύματα να... δώσουν τον τόνο από πλευράς Ευρώπης.

Η γερμανική FAZ επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος εκφράζει την απογοήτευσή του για τις διαπραγματεύσεις στο EuroWorking Group, χαρακτηρίζοντας τον Ελληνα εκπρόσωπο «ταξιτζή». Μάλιστα, αναφερόμενος τις συζητήσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία, τις χαρακτήρισε «σοκαριστικές».

Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, διέψευσε την εφημερίδα τονίζοντας πως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Εν τω μεταξύ, τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως λιγοστεύουν οι ελπίδες της Ελλάδας για μια αξιοπρεπή λύση, αφού οι Ευρωπαίοι είναι οργισμένοι με την ελληνική κυβέρνηση.

Σε αυτό το κλίμα το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε άρθρο του υποστηρίζει ότι ακόμη κι αν επιβιώσει τους επόμενους τρεις μήνες, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η Ελλάδα ίσως να «κάψει» την καλύτερη ευκαιρία της για μακροπρόθεσμη συμφωνία για το χρέος, με την αποξένωσή της από τους εταίρους της Ευρωζώνης, τη στιγμή που χρειάζεται περισσότερο την υποστήριξή τους.

Πηγή: parapolitika.gr