Ο Βαρουφάκης ζήτησε από την Λαγκάρντ αναβολή της δόσης του ΔΝΤ


«Είναι πολύ πιθανόν και δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάει η ελληνική πλευρά αναβολή της δόσης του ΔΝΤ» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την είδηση που μετέδωσε το mega,ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε παράταση της δόσης του ΔΝΤ κατά την συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ.

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα θεωρητικώς και νομίζω ότι θα ήταν απολύτως συμβατή μια τέτοια σκέψη και πρόταση», ανέφερε ο υπουργός αρχικά και συνέχισε: «Άλλωστε θα έλεγα πως όταν αυτή η συζήτηση συνολικοποιηθεί, ξεφύγουμε δηλαδή από το εβδομάδα – εβδομάδα, 15ημερο – 15ημερο, μήνα – μήνα, κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους που θα έχει και το στοιχείο του παγώματος και πολλών άλλων πραγμάτων».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει νεοφιλελεύθερη πολιτική στο εργασιακό και ασφαλιστικό ζήτημα, τονίζοντας πως δεν είναι αυτή η εντολή του ελληνικού λαού.

«Εάν ήθελε το ΔΝΤ ή οποιοσδήποτε άλλος η σημερινή κυβέρνηση να υιοθετήσει νεοφιλελεύθερες απόψεις για τα ζητήματα της εργασίας ας πήγαινε αλλού. Ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει τέτοια εντολή. Τα ζητήματα αυτά έχουν ένα ιδεολογικό και ένα ταξικό πρόσημο, είναι τελείως καθαρό ότι σε αυτά τα θέματα εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Οι θεσμοί δεν υπαγορεύουν πολιτικές, οι θεσμοί δικαιολογείται να κάνουνε μια συζήτηση για να διαπιστώνουν κάθε φορά την δικιά μας ικανότητα να τους δώσουμε αυτά που τους χρωστάμε».

Mιλώντας εντωμεταξύ σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε πως 1/10/2015 θα γίνει η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό και πως στην 1/7/2016 θα έχει γίνει 751 ευρώ. Πρόσθεσε πως υπάρχουν στο διηνεκές τα λεφτά για μισθούς, συντάξεις και τις ανάγκες των Ελλήνων.

Πηγή: parapolitika.gr