Σημαντική επιτυχία του Σπύρου Σπυρίδωνα στην Ευρώπη – Νέα νομοθεσία για 700 λιμάνια της ΕΕ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Σπύρος Σπυρίδων είναι Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει μεγάλη εμπειρία σε ζητήματα αυτοδιοίκησης, δημόσιας διοίκησης και ευρωπαϊκής πολιτικής
 
- Με την παρούσα εισήγηση προστατεύεται το θαλάσσιο περιβάλλον στα 700 λιμάνια της Ευρώπης, για αυτό και θεωρήθηκε ιδιαίτερη επιτυχία η υπερψήφισή της στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή
Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών του Οκτωβρίου η εισήγηση του Σπύρου Σπυρίδων για τη νέα Οδηγία της ΕΕ που αφορά την παραλαβή κάθε μορφής αποβλήτων πλοίων από τα Ευρωπαϊκά λιμάνια.
Η τελικά διαμορφωμένη πρόταση του κ. Σπυρίδων, αποτελεί πλέον την επίσημη θέση της Αυτοδιοίκησης της ΕΕ για τη σημαντική αυτή δραστηριότητα των 700 περίπου λιμένων των Κρατών-Μελών και αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαϊκών λιμένων.
Η νέα Οδηγία εκτός της εναρμόνισης τς Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας με την διεθνή σύμβαση MARPOL για απορρίμματα που παράγονται ή συλλέγονται από τα πλοία, αναμένεται να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την διαφάνεια των σχετικών συναλλαγών και την δραστική μείωση -εξάλειψη των μονοπωλίων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εισήγηση του κ. Σπυρίδωνα και κατά συνέπεια η θέση της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης, συμπλέει με τις θέσεις των Ενώσεων της Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ακτοπλοΐας της χώρας μας, με τις οποίες προηγήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.