Η απάντηση Κατρούγκαλου για τις επαναπροσλήψεις υπαλλήλων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι δήλωσε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, παραχώρησε το Σάββατο το απόγευμα έκτακτη συνέντευξη Τύπου με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής για προμήθειες από επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Το Βήμα της Κυριακής», που καταγγέλλει ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος έπαιρνε αμοιβή 12% για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πως αυτό συνέβαινε έως τις 27 Ιανουαρίου, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

“Αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και υπογράμμισε πως “δεν πρόκειται για συκοφαντία, αλλά για προβοκάτσια και πλαστογραφία”.

Ακόμη σημείωσε:

“Όλες οι σχετικές αγωγές είχαν ασκηθεί το 2013 και το 2014. Κανένας δικηγόρος δεν έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά το 2015. Το επίμαχο συμφωνητικό είναι άσχετο με την επιστροφή διαθέσιμων και απολυμένων και έχει να κάνει με μισθολογική διαφορά. Θα έμενα στις Βρυξέλλες εάν κοίταζα τι με συμφέρει προσωπικά”.