Επίθεση του Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής: Είστε αντιφατικοί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναγνώρισε την ανθρωπιστική κρίση ο Μάρτιν Σουλτς

Ο Μάρτιν Σουλτς στην ομιλία του, στη Σύνοδο Κορυφής, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και "πρέπει να βρούμε κονδύλια". "Είναι πολύ λογικό" τόνισε "που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση". Φράση που επανέλαβε και στη συνέντευξή του.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο για να επισημάνει το πόσο αντιφατικό είναι από τη μια να δέχεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιστική –στο κορυφαίο θεσμό της Ευρώπης- και από την άλλη όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια!

Υπάρχει αντίθεση, τόνισε o Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο αναζητείται λύση και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Και εξήγησε ότι είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αν προχωρήσεις και είναι αυτός ο λόγος που ζήτησε τη σημερινή συνάντηση για την οποία δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει όλο το σώμα αύριο Παρασκευή.