Γιάννης Βαρουφάκης: Είμαστε πολύ κοντά με τον Αλέξη – Δεν μου αρέσει η δημοσιότητα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θέση στα σενάρια που θέλουν τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα να μην είναι οι καλύτερες πήρε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε "σχέδιο των εχθρών" τέτοιες διαρροές, απαντώντας πως είναι "πολύ κοντά" με τον πρωθυπουργό και πως "θα αποτύχουν" αυτοί που επιδιώκουν να πληγώσουν την κυβέρνηση.

"Ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας με μεγάλα χρέη θεωρείται ένας αδύναμος κρίκος. Αν επιτίθενται σε εμένα, φτάνουν στον πρωθυπουργό και στο σύνολο της κυβέρνησης. Η δολοφονία ενός προσώπου (character assassination) είναι μια εν δυνάμει προβλεπόμενη κορύφωση: δεν εκπλήσσομαι και ούτε ταράσσομαι", τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης και συνεχίζει σχετικά με τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα:

"Είναι αυτό που προσπαθούν να διαρρεύσουν οι εχθροί. Αυτή είναι η μέθοδος, έτσι; Προσπαθούν να μας διχάσουν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά θα αποτύχουν με θεαματικό τρόπο, διότι ο Αλέξης και εγώ είμαστε πολύ κοντά. Μπήκα σε αυτή την προσπάθεια για να τον βοηθήσω και για να βοηθήσω την χώρα. Αυτό που δεν με ενδιαφέρει καθόλου είναι η πολιτική εξουσία".

Παράλληλα, ερωτηθείς για την προβολή του στα ΜΜΕ ο ίδιος αποκάλυψε ότι δεν του αρέσει. "Όσο σε ανεβάζουν, τόσο κινδυνεύεις να πονέσεις όταν πέσεις", εξήγησε ο Υπουργός.