Άγρια κόντρα για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις ψηφοφορίες – Εύσημα από τη Χρυσή Αυγή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολλές συζητήσεις προκαλεί η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι υπάρχει θέμα ακυρότητας νόμων που έχουν ψηφιστεί από την προηγούμενη Βουλή με λιγότερους από 151 βουλευτές και ενώ απείχαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικά σε προσήκοντα χρόνο και επέμεινε πως το Κοινοβούλιο θα πρέπει να λειτουργεί με 300 βουλευτές. Παράλληλα έστειλε αυστηρό μήνυμα στους εισαγγελείς πως από δω και πέρα αν αρνηθούν ξανά να δώσουν άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής – κάτι που επεσήμανε πως δεν είναι στην πρόβλεψη του νόμου και του Συντάγματος – θα πρέπει να το αιτιολογήσουν με επάρκεια.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. η οποία σε δήλωση της καταγγέλει πως… «για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επιχειρεί να κάνει τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής». «Εκφράζει αυτό την κυβέρνηση; Και καταλαβαίνει η η κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα αυτή η τακτική;» αναρωτιέται η Ν.Δ..

Παράλληλα κύκλοι της Ν.Δ. επισημαίνουν πως δεν υπάρχει νόμος που να ψηφίστηκε με κάτω από 151 ψήφους και ότι τα 2 μνημόνια ψηφίστηκαν το 2011 και το 2012, πριν ακόμη προφυλακιστούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνέντευξης της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακοίνωση εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή, η οποία επισημαίνει πως είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα η τοποθέτηση της Προέδρου της Βουλής για τους νόμους που πέρασαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

«Το Σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει τη λειτουργία της Βουλής με 300 βουλευτές, επομένως όσοι μνημονιακοί νόμοι και άλλα αντεθνικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κρατούνται παράνομα στη φυλακή, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά» σημειώνουν χαρακτηριστικά.