Γεύμα κορυφής με Τσίπρα και Σαμαρά στην Προεδρία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Γεύμα προς τιμήν του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου παραθέτει ο απερχόμενος Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, στις 14:00.

Καλεσμένοι του κ. Παπούλια στο γεύμα, εκτός από το τιμώμενο πρόσωπο, θα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Με τις πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, το τετ α τετ Τσίπρα-Σαμαρά θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για μίνι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αφού το γεύμα είχε κλειστεί από την Τρίτη, αλλά μόλις σήμερα ανακοινώθηκε.

Στο τέλος της εβδομάδας ο κ. Παπούλιας θα αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο και μετά από δέκα χρόνια θα παραδώσει την Προεδρία στον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ορκιστεί, θα μεταβεί την επόμενη μέρα στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού και θα παραλάβει από τον προκάτοχό του.

Νυν και τέως πρωθυπουργός στο πρώτο τετ α τετ

Είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο, μετά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι δύο άνδρες έχουν συγκρουστεί με τον σκληρότερο τρόπο τις πρώτες 40 ημέρες της νέας διακυβέρνησης.

Τόσο στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους, όσο και στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης, η σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφοδρή.

Το τελευταίο περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν το χθεσινό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που έδινε «ελευθέρας» στους παράνομους μετανάστες και το οποίο ο υπουργός Γιάννης Πανούσης κατήργησε, δηλώνοντας ότι πίσω από το εν λόγω έγγραφο υπάρχει δάκτυλος Σαμαρά.

Παράδοση-παραλαβή

Ας σημειωθεί ότι η σχέση των δύο πολιτικών οξύνθηκε ιδιαίτερα όταν ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να κάνει την παράδοση-παραλαβή στον νέο πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: iefimerida.gr