Νέα έρευνα: Το 68% των πολιτών δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έρευνα της Prorata για λογαριασμό του 105,5 στο Κόκκινο, διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο 27 - 28 Φεβρουαρίου, στο σύνολο της επικράτειας και αφορά στην αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου από την πλευρά των πολιτών.

Την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνουν οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών (το 78%), οι αγρότες σε ποσοστό 83%, ακολουθούν οι φοιτητές με 76% και οι νοικοκυρές με 75%.

Ποσοστό 68% εκτιμά πως οι πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη δείχνουν οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών (το 78%), οι αγρότες σε ποσοστό 83%, ακολουθούν οι φοιτητές με 76% και οι νοικοκυρές με 75%.

Το 86% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά θετικά το κυβερνητικό έργο, ενώ και το 49% των ψηφοφόρων της ΝΔ, εκτιμά πως η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Σκεπτικισμός παρατηρείται ως προς την συμφωνία – γέφυρα που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά ως «μάλλον θετική» την συμφωνία. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, «μάλλον θετικά» στέκεται το 58%, ενώ μόνο το 15% από αυτούς την χαρακτηρίζει ως «πολύ θετική». Παράλληλα, το 47% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνει ότι είναι «μάλλον θετική» η συμφωνία.

Το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι «σχετικά κοντά» και μόνο το 12% απαντά πως είναι «πολύ κοντά».