Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα προς τους δανειστές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σαρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης, όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξεχνάει και την μάχη του με τις μνημονιακές πολιτικές, στέλνοντας το μήνυμα στους δανειστές ότι οι προγραμματικές δηλώσεις θα υλοποιηθούν.

Η προειδοποίηση της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ ότι δεν μπορεί να του πληρώσει τη δόση του Μαρτίου, κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της προσπάθειας να επανατοποθετήσει τη σχέση της με τους δανειστές, για τους οποίους θεωρεί ότι οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους για τον χειρισμό των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. Άλλωστε ακόμη κι αν βρεθούν τα χρήματα για τη δόση του Μαρτίου, το πρόβλημα της ρευστότητας και της χρηματοδότησης θα παραμείνει.

Ταυτόχρονα και για να μην χάσει τα ερείσματά της στο εσωτερικό – καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν το «τελειωτικό χτύπημα» για την κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας (αλλά και οι υπουργοί) στέλνουν μηνύματα περί «τέλους του μνημονίου» και διαβεβαιώνουν ότι οι προγραμματικές δηλώσεις θα εφαρμοστούν – στον κατάλληλο χρόνο και με τρόπο, αλλά θα εφαρμοστούν.

Μαζί με αυτό το μήνυμα ο πρωθυπουργός στέλνει κι άλλο ένα: Ότι θα αξιοποιήσει το γεωπολιτικό χαρτί της χώρας και θα συνεχίσει να αναζητά συμμαχίες και στηρίγματα.

Τα όσα έγραψε ο κ. Τσίπρας, στο ημερολόγιό του χθες βράδυ είναι ενδεικτικά. Θέτει μεν ως προτεραιότητα της κυβέρνηση να προχωρήσει στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, αλλά θέτει ως στόχο της διακυβέρνησης «το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό».

Πηγή: parapolitika.gr