Αυτή είναι η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λίγες ώρες μόνο απέμειναν για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και όλα στη Βουλή είναι έτοιμα για την κορυφαία διαδικασία.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη η ονομαστική φανερή ψηφοφορία θα αρχίσει στις 19:30. Οι βουλευτές οι οποίοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν θα εγείρονται όταν ακούν το όνομά τους από τον υπεύθυνο ανάγνωσης του καταλόγου και θα εκφωνούν την επιλογή τους. Προκόπης Παυλόπουλος, Νίκος Αλιβιζάτος ή «παρών».

Για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη σημερινή ψηφοφορία απαιτούνται τουλάχιστον 180 θετικές ψήφοι στο πρόσωπο ενός εκ των προτεινομένων, ψήφους που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συγκεντρώσει και με το παραπάνω ο Προκόπης Παυλόπουλος καθώς το άθροισμα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και Νέας Δημοκρατίας που στηρίζουν την υποψηφιότητά του είναι 238.

Σε επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης της Βουλής, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συνοδευόμενη από το υπόλοιπο Προεδρείο της Βουλής θα μεταβεί στο γραφείο του κ. Παυλόπουλου στην οδό Σκουφά για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα (η ενημέρωση που υπάρχει από τη Βουλή είναι ότι η ανακοίνωση του αποτελέσματος στον κ. Παυλόπουλο θα καλυφθεί ζωντανά τηλεοπτικά από το Κανάλι της Βουλής. Όσον αφορά στην ορκωμοσία του αυτή προσδιορίζεται να γίνει κοντά στις 12 Μαρτίου οπότε και λήγει η θητεία του Καρόλου Παπούλια.