Θεοδωράκης: Αύριο το αίτημα για την παράταση της δανειακής σύμβασης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αύριο θα κατατεθεί το ελληνικό αίτημα για την παράταση της δανειακής σύμβασης, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Με ενημέρωσε αναλυτικά ο πρωθυπουργός για την πρόθεση της κυβέρνησης να καρταθέσει αύριο αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης», δήλωσε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Είπε ακόμα ότι το Ποτάμι στηρίζει την διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας. «Είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης», είπε και συνέχισε: «Του επισήμανα ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Τάσο Κουράκη ότι είπε στον πρωθυπουργό πως η κατάργηση των πρότυπων σχολείων είναι εκτός λογικής αφού στέλνει τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας του είπε ότι στο θέμα της Παιδείας θα γίνει εθνική συζήτηση και πως τίποτα δεν είναι τελειωμένο.

Είπε ακόμα ότι είναι αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο.

Διαπραγματευόμαστε σκληρά αλλά για να μείνει η χώρα στο κέντρο της Ευρώπης, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε τελικά συνενόηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: Newsit.gr