“Οφθαλμόν αντί οφθαλμού” το ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με το ίδιο νόμισμα πληρώνει το ΠΑΣΟΚ τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως αντιπολίτευση είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του τέως Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου μέσω ερωτήσεων στη Βουλή για την πρόσληψη της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών Lazard.

Η…μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η ίδια εταιρεία να προσληφθεί και από τον νέο Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προκαλώντας έτσι την άμεση αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, λίγες μόνο ώρες μετά από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας έσπευσε να καταθέσει ερώτηση για το θέμα, η οποία μάλιστα είναι και η πρώτη που κατατίθεται γενικώς για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Στο κείμενο της ερώτησής του, η οποία επί της ουσίας αποτελεί αντιγραφή της παλαιότερης ανάλογης ερώτησης του κ. Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει με σαφείς υπαινιγμούς για υποκρισία ότι «την ώρα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε περιστολή σπατάλης με μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών και ζητούσε από τον λαό να πληρώσει τα χαράτσια, ο «υπέρμαχος του λιτού βίου για τον λαό» Γιάννης Βαρουφάκης προσελάμβανε τη Lazard».

Αναλυτικά τα ερωτήματα του Γιάννη Δριβελέγκα προς τον κ. Βαρουφάκη

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκε η παραπάνω εταιρεία (Επιλογή με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων; Καθορισμός του ποσού σύμβασης με διαπραγμάτευση; Ποιοι προσκλήθηκαν να υποβάλλουν προσφορά; Ποιοι συμμετέχουν; Ποιες ήταν οι ενέργειες δημοσιότητας; Ποιες οι εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων για την υπογραφή αυτών των συμβάσεων; )
Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος;

Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;

Πηγή: parapolitika.gr