Σαρωτικές μεταρρυθμίσεις προανήγγειλε ο Τσίπρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Γκουρία του ΟΟΣΑ.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Γκουρία ως «τον πιο χρήσιμο άνθρωπο της Ευρώπης γιατί η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο της Ευρώπης», και επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Μεταρρυθμίσεις δεν υπήρξαν γιατί υπήρξαν απορρυθμίσεις. Υπήρξε η προστασία των συμφερόντων μιας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας στην Ελλάδα. Η Νέα Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματικά ανάγκη η χώρα και δεν τόλμησαν να το κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί δεν έχουμε εξαρτήσεις από τον ολιγαρχία.

Αποφασίσαμε την στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για να πραγματοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις.

Είναι Μεξικάνος και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα αφού μόνο με το Μεξικό μπορούμε να συγκριθούμε σε ποσοστά διαπλοκής. Ο κ. Γκουρία γνωρίζει καλά τα όσα πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε αυτούς τους δείκτες και τα ποσοστά».

Γκουρία: Θα πατάξουμε τα μονοπώλια

Από την πλευρά του ο κ. Γκουρία σημείωσε πως: «Η Ελλάδα είναι μέλος του ΟΟΣΑ και η παρουσία μου σήμερα εδώ συμβολίζει την συνεργασία με την χώρα σας. Ο ΟΟΣΑ, δεν ήρθε εδώ για να υποδείξουμε στους Έλληνες τι θα κάνουν με την Ελλάδα. Η Ελλάδα γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Θα βοηθήσουμε με την εμπειρία μας να αντιμετωπίσουμε διάφορες προκλήσεις, όπως ανταγωνισμός, πάταξη διαπλοκής, φοροδιαφυγής κ.ά. Στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες υπάρχουν ομάδες που διαμορφώθηκαν μέσα στον χρόνο που δεν θέλουν να υπάρξουν ανατροπές, τα διπώλια, τα μονοπώλια κι όλων των ειδών τα «πώλια». Αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για να εξασφαλίσουμε τα οφέλη της ανάπτυξης για όλους τους Έλληνες κι όχι για τους λίγους.

Θα πρέπει να αναλάβουμε δράση. Δεν θα υποδείξουμε τι πρέπει να κάνετε, αλλά θα θέσουμε επί τάπητος και θα φέρουμε στο τραπέζι εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις. Αυτά είναι ζητήματα που απασχολούν πάρα πολλές χώρες κι όχι μόνο την Ελλάδα.

Το κύριο στοιχείο είναι το στοιχείο της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών προς την κυβέρνηση. Η εμπιστοσύνη είναι συνέπεια της κρίσης. Γι’ αυτό θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα σε όλα τα πεδία. Να έρθει ανάπτυξη όχι μόνο στα βιβλία, αλλά στην ζωή των Ελλήνων. Μπορείτε να βασιστείτε στον ΟΟΣΑ για να πραγματοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις».

Πηγή: parapolitika.gr