Τι σημαίνει η φράση στην μπλούζα του Ζουράρι που προκάλεσε το ενδιαφέρον του Καραμανλή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το βλέμμα μέχρι και του Κώστα Καραμανλή , τράβηξε η μπλούζα του Κώστα Ζουράρι με την οποίθα εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή. Η μπλούζα έγραφε το ακαταλαβίστικο "Δείμος Βραχασίου Ελέπολις".

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πριν από αρκετά χρόνια ο Ζουράρις είχε δώσει μάχη εναντίον του Καλλικράτη και της συνένωσης του δήμου του στην Κρήτη, του Βραχασίου. Η μάχη που έδωσε τότε αποτυπώθηκε στην φράση αυτή που έφτιαξε ο ίδιος και λέει "Δείμος Βραχασίου Ελέπολις". Ο "Δείμος" είναι ο φόβος και η "Ελέπολις" είναι πολιορκητική μηχανή. Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση "ο φόβος του Βραχασίου αποτελεί την πολιορκητική μηχανή"

Σχολιάζοντας στα parapolitika.gr ο Ζουράρις την μπλούζα είπε πως το σύνθημα υποδηλώνει την διαχρονική μάχη του ελληνισμού απέναντι στα δίκαια. Μάλιστα ο Καραμανλής που κοίταξε την μπλούζα και γέλασε ήταν από εκείνους που ως πρωθυπουργός είχε στηρίξει την προσπάθεια εκείνη και ο Ζουράρις του το θύμισε , ευχαριστώντας τον για εκείνη την στάση του. Ο Καραμανλής θυμήθηκε το συγκεκριμένο σύνθημα , καθώς είχε γίνει και πανό εκείνη την εποχή στον δήμο της Κρήτης και του είπε το λακωνικό "Γεια σου Κώστα"