Όλα όσα είπε ο Τσίπρας στον Ντάισεμπλουμ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα, δεν θα ζήσουμε και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα" ανέφερε...

Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε σήμερα τα χαρτιά του στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ...

Όπως είπε "είναι δεδομένη η δέσμευση να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός" επαναλαμβάνοντας ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι για ένα σχέδιο αλλαγής πορείας χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα, δεν θα ζήσουμε και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης δεσμευμένοι από την λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητα να προχωρήσουν οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την αξιοπιστία του δημοσίου, η πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και τις πελατειακές σχέσεις. Ζήτησε μάλιστα την βοήθεια των εταίρων σε τεχνογνωσία...

Πρόσθεσε ακόμα πως το επόμενο είναι να υπάρξει χρόνος και δημοσιονομικά περιθώρια για συνεργασία σε ένα σχέδιο που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι παρά το γεγονός της έκφρασης των δδιαφορετικών απόψεων από τα κράτη μέλη στο θέμα του χρέους, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Και κατέληξε: "Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια συμφωνία, αυτό θα είναι θετικό για την Ευρώπη και για εσάς προσωπικά"