Βαρυσήμαντη παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρική εκλογή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, ότι “μετά την δεύτερη ψηφοφορία μπορεί να αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες για να διευκολυνθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να αντικατασταθεί ο Σταύρος Δήμας και να αλλάξει ο πρωθυπουργός”.

"Μπορούμε όμως να συζητήσουμε τα υπόλοιπα ακόμη και εκλογές πριν την εξάντληση της τετραετίας, υπο την προϋπόθεση όμως να υπάρξει επαρκής χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και η συνταγματική αναθεώρηση" , τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα πρότεινε κυβερνητικό ανασχηματισμό με πρόσωπα ανεξάρτητης προέλευσης , ενώ κάλεσε "να μετατραπεί η Προεδρική πλειοψηφία σε Συνταγματική".

Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης κατηγόρησε τους κ. Παραστατίδη και Βουδούρη ότι “εκτελούν συμβόλαιο δολοφονίας" και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην τους δεχτεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ επιτέθηκε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, “προβαίνει σε σχέδιο ωμού εκβιασμού για να μην εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας ως “ενδεικτικές της προσπάθειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις συναντήσεις του Πάνου Καμμένου με τον υπεύθυνο του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα Νίκο Παπά”.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιώργο Κουβαρά θα μεταδοθεί στις 7 το απόγευμα, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

μητσοτακης2

Πηγή: parapolitika.gr