Ο Μητσοτάκης βλέπει έξοδο της χώρας από το ευρώ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην περίπτωση αδυναμίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή...

Την εκτίμηση ότι πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί εκτός ευρώ εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ωστόσο, δεν αναφέρεται ονομαστικά στον Σταύρο Δήμα, ενώ νωρίτερα όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Πάνος Καμμένος απάντησε "ο Μητσοτάκης δεν μου ζήτησε να στηρίξω Σταύρο Δήμα".

Στην ανακοίνωσή του ο επίτιμος αναφέρει μεταξύ άλλων: "...Η άποψη που διατύπωσα ήταν κατηγορηματική, πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός της ζώνης του ευρώ. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις".

Και κατέληξε: "Όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χώρας υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος. Το οφείλουμε προς το λαό, από τον οποίο ζητήσαμε μεγάλες θυσίες, που σήμερα υπάρχει κίνδυνος, πάλι από δικό μας λάθος, να πάνε χαμένες».