ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ενός λεπτού σιγή και ομιλία Δαβάκη για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γεώργιου Δαβάκη, το Σώμα τίμησε τον εκλιπόντα τηρώντας ενός λεπτού σιγή.
 
Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του κ. Δαβάκη για τον αείμνηστο τέως Πρωθυπουργό.
 
Τη στιγμή αμαύρωσε η απαράδεκτη συμπεριφορά των μελών του ΣΥΡΙΖΑ (Λιμάνι της Αγωνίας) που αποχώρησαν Διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα, καθώς έκριναν ότι δεν έπρεπε να αποδοθούν οι ελάχιστες των τιμών στον εκλιπόντα τέως Πρωθυπουργό!
 
Η καλύτερη απάντηση βέβαια δόθηκε στις κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τίμησαν δεόντως με την παρουσία τους τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΒΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:

Έφυγε την περασμένη Δευτέρα απ’τη ζωή και σήμερα αυτή περίπου την ώρα ετοιμάζεται να αναπαυτεί στην αγκαλιά της Κρητικής γης που τόσο αγάπησε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο τελευταίος πολιτικός της γενιάς των μεγάλων, εκείνων που πρωτοστάτησαν στις σημαντικές

διαδρομές της σύγχρονης ιστορίας μας και έβαλαν τη σφραγίδα τους σε γεγονότα και καταστάσεις που σημάδεψαν τη ζωή της χώρας τα τελευταία 70 χρόνια.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας εμβληματικός Πολιτικός που υπηρέτησε πιστά επί

60 περίπου χρόνια τον Κοινοβουλευτισμό και κατάφερε να έχει την εκτίμηση όλων, ανεξάρτητα

αν συμφωνούσαν ή όχι με τις πολιτικές θέσεις ή τις απόψεις του.

Βαθιά Ευρωπαϊστής, συνειδητοποιημένος μεταρρυθμιστής και προσηλωμένος Δημοκράτης, έδωσε πολλά στη χώρα και είχε αποφασιστική συμμετοχή στην εδραίωση των Δημοκρατικών θεσμών κατά την κρίσιμη μεταπολιτευτική περίοδο.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά μαζί του την περίοδο 1985-1989 όταν ήμουν Επικεφαλής της Σχολής Στελεχών και Στέλεχος του Γραφείου Κινητοποιήσεων της Ν.Δημοκρατίας. Τότε μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τις αρετές του και να κατανοήσω την γενναιοψυχία, την λογική, την μεθοδικότητα, τον ρεαλισμό, την ψυχραιμία και τις υπόλοιπες

δεξιότητές του.

Αναμφισβήτητα η αποδημία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αφήνει ένα κενό στη πολιτική μας ζωή,

γεμίζει όμως ανακουφιστικά την πολιτική μας μνήμη. Έγραψε ιστορία, γι’αυτό και η ιστορία θα

γράψει γι’αυτόν. Εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, παρακαλώ να τιμήσουμε τη μνήμη του με ενός λεπτού σιγή για την πολιτική προσφορά του και τη μακρόχρονη παρουσία του στο

Δημόσιο βίο. Εκτιμώντας όμως και την αγάπη που είχε για τον Πειραιά όπου διατηρούσε πολλούς και καλούς φίλους.

Αιωνία του η μνήμη.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΔΑΒΑΚΗΣ