ΕΚΛΟΓΗ ΠτΔ: Όλο το παρασκήνιο λίγες ώρες πριν την…πράξη πρώτη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ λίγες ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Υποτονικό είναι το κλίμα στη Βουλή λίγες ώρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους ανεξαρτήτους βουλευτές έχουν αποφασίσει να μην αποκαλύψουν από σήμερα τις πραγματικές τους προθέσεις σε συνδυασμό με το ότι το 200 που απαιτεί η αποψινή ψηφοφορία είναι άπιαστο όνειρο έχει κάνει πολλούς να υποβαθμίζουν τη σημασία της αποψινής διαδικασία, ενώ οι έμπειροι στα κοινοβουλευτικά πράγματα την παρομοιάζουν με προθέρμανση πριν από ένα μεγάλο αγώνα.

«Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση η σημερινή ψηφοφορία είναι περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα προκειμένου τόσο τα κόμματα όσο και οι βουλευτές να μετρήσουν δυνάμεις και να έχουν μια πρώτη εικόνα του τι θα ακολουθήσει. Οι επόμενες δύο ψηφοφορίες δεν θα έχουν καμία σχέση με τη σημερινή» προέβλεψε στα parapolitika.gr ανώτατη κοινοβουλευτική πηγή.

Στην κυβέρνηση ξεκινούν από τον αριθμό 161 καθώς στους 155 κυβερνητικούς βουλευτές προσθέτουν τους «σίγουρους» Κ.Μάρκου, Γρ.Ψαριανό, Σπ.Λυκούδη, Γ.Νταβρή, Χρ. Αηδόνη και Παναγιώτη Μελά. Από εκεί και πέρα κάθε αποτέλεσμα πάνω από το 161 μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και έκπληξη.

Στη Βουλή, τέσσερις ώρες πριν τη ψηφοφορία βρίσκονται ελάχιστοι βουλευτές ενώ τον τόνο δίνουν οι ανταποκριτές ξένων τηλεοπτικών δικτύων, εφημερίδων και ειδησεογραφικών πρακτορείων οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την ελληνική πραγματικότητα.

Πηγή: Parapolitika.gr