Βρισιές στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ακούστηκαν λέξεις όπως: «Τσουτσέκια», «τραμπούκα» «άντε μωρή» και άλλες... ομορφιές , που δεν ταιριάζουν στο χώρο του κυνοβουλίου.

 

Στον πάτο έφτασε για μια ακόμα φορά το κύρος του κοινοβουλίου καθώς για ασήμαντη αφορμή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έγιναν μαλλιά κουβάρια με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στήνοντας έναν απίστευτο καυγά ο οποίος κατέληξε σε ύβρεις πεζοδρομίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κα Κωνσταντοπούλου έκανε υποτιμητική αναφορά στην ομιλία του Β.Υψηλάντη της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος διάβασε ένα απόσπασμα από έργο του Μπερναρντ Σω με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει: «Ο κ. Υψηλάντης καλό θα ήταν πέρα από το να διαβάζει τον Μπερνάρντ Σω να διαβάζει και αυτά που ψηφίζει». Στο σχόλιο της κ. Κωνσταντοπούλου ο κ. Υψηλάντης αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι «η κα Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον Πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές της προς τους βουλευτές. Ζητήστε συγγνώμη. Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως την διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή». Ο διάλογος εκτυλίχθηκε ως εξής:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: «Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι. Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι τώρα την διαδρομή του πατέρα σου όμως μέχρι εδώ».

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ακούστε φρασεολογία!»

Β.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: «Βρε άντε από δω. Ντροπή σου».

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ο κ. Υψηλάντης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού για να πει: «Θέλω να ζητήσω μόνο συγγνώμη από τους συναδέλφους για την προσωρινή εκτροπή μου όσον αφορά το φαινόμενο της κυρίας συναδέλφου. Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια».

Η κα Κωνσταντοπούλου δεν ήταν δυνατόν να μην απαντήσει. Ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού υποστηρίζοντας ότι ο κ. Υψηλάντης την έβρισε και είπε: «Θέλετε να επαναλάβω τις ύβρεις που μου εκτόξευσαν; Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών».

Μέσα στον γενικό χαμό, στον καυγά έμπλεξε και ο Δ.Κυριαζίδης της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος ακούστηκε, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες να της λέει «άντε μωρή από δώ».

Προς το τέλος της συνεδρίασης ο παριστάμενος Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου πήρε τον λόγο και πυροδότησε νέο επεισόδιο λέγοντας: «Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είναι 300 οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά τα προβλήματα που δημιουργεί η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν τα δημιουργεί άλλος». Η Ζωή απάντησε κατηγορώντας Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι στήνουν πειθαρχείο ενώ υποστήριξε ότι οι βουλευτές της Ν.Δ την εξύβρισαν χυδαία με εκφράσεις όπως «τσουτσέκια».

Πηγή: parapolitika.gr