Nέα άρση ασυλίας για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ματθαιόπουλο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την εκ νέου άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου αποφάσισε την Τετάρτη, κατά πλειοψηφία, η Βουλή.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για «ληστεία από κοινού» -όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο- και η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του με 198 ψήφους «υπέρ», έναντι 4 «κατά» και 1 «παρών» σε σύνολο 203 ψηφισάντων βουλευτών .

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που τον κατηγορεί «έχει καταδικαστεί για ψευδορκία και με ψέματα έχω κατηγορηθεί ως ληστής», αποδίδοντας την υπόθεση σε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας του ίδιου αλλά και της εικόνας του κόμματός του. Κατόπιν, μάλιστα, της τοποθέτησής του ο κ. Ματθαιόπουλος κατήγγειλε τη διαδικασία ως «ανούσια» και αποχώρησε με όλους τους συναδέλφους του από τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε αιτήματα για άρση της ασυλίας τεσσάρων ακόμη βουλευτών, των Άδωνι Γεωργιάδη, Βασίλη Καπερνάρου, Στάθη Μπούκουρα και της κ. Λιάνας Κανέλλη.