Αποσύρει τους υπουργούς η ΔΗΜΑΡ – Άρχισε το μοίρασμα υπουργείων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


-Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου τις επόμενες ώρες -Στο Μαξίμου οι παραιτήσεις των υπουργών 


Με συντριπτική πλειοψηφία έγινε δεκτή η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη για αποχώρηση των υπουργών και των γενικών γραμματέων του κόμματος από την κυβέρνηση.

Η πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των στελεχών, τελικά υπερψηφίστηκε.

Συγκεκριμένα, σε ψηφοφορία που διενεργήθηκε μεταξύ των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπέρ της αποχώρησης των υπουργών που στηρίζει το κόμμα τάχθηκαν 11 βουλευτές και δύο κατά (οι κ. Β. Οικονόμου και Γρ. Ψαριανός), ενώ ο κ. Σπ. Λυκούδης απείχε.

Στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή 20 τάχθηκαν υπέρ και 6 κατά.

Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι, οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ άρχισαν να εξέρχονται από τα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, έχοντας έτοιμες τις παραιτήσεις τους.

Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποσυρθεί από το κυβερνητικό σχήμα, θα καταθέσω σήμερα την παραίτησή μου στον υπουργό, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Α. Μανιτάκης.

Την παραίτησή της θα στείλει εγγράφως στον πρωθυπουργό η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία βγαίνοντας από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ είπε ότι Δεξιά και ΠΑΣΟΚ μπλοκάρουν κάθε μεταρρύθμιση

«Παρά την διαφωνία μου την οποία και εξέφρασα και στην συνεδρίαση συντάσσομαι με την απόφαση του κόμματος», δήλωσε εξερχόμενος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Οικονόμου.

Είναι δεδομένο πως ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα περιμένουν την τελική επίσημη απάντηση του Φώτη Κουβέλη για το εάν θα αποσύρει τους υπουργούς του και τι στάση θα κρατήσει ώστε Σαμαράς και Βενιζέλος να σχεδιάσουν τη νέα κυβέρνηση.

Ήδη τα δύο κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και έχει αρχίσει ήδη το μοίρασμα των υπουργείων και στην συνέχεια θα μπουν στην ονοματολογία. 

Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τις συνεδριάσεις της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

«Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις», τόνισε ο κ. Κουβέλης, ενώ τόνισε πως το κόμμα «επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

«Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία» σημείωσε.

«Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς».