Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στην Κύπρο αλλά και ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης το απόγευμα θα συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, συγκάλεσε ο πρωθυπουργός ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων στην Κύπρο.

Η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο τραπέζι της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών θα τεθεί η απόλυτη θωράκιση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και οι όποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν, ακόμη και αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

Εξάλλου, σε δήλωση για την Κύπρο, προέβη τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται στη δοκιμασία της Κύπρου. Άλλωστε, περνάει και η Ελλάδα σκληρή δοκιμασία εδώ και τρία χρόνια.

Να θυμόμαστε όμως: Η Ευημερία και η Ανάπτυξη θα επιστρέψουν σύντομα. Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
Η ικανότητα του Ελληνισμού να αντέχει στα δύσκολα και να προοδεύει έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Θα αποδειχθεί και πάλι.

Αρκεί να μη χάσουμε την πίστη στον εαυτό μας και να παραμείνουμε όρθιοι. Από την κρίση θα βγούμε πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι».