Κύπρος: Φυλάκιση σε 25χρονο που κατηγορείται για βιασμό και revenge porn σε βάρος 15χρονης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο 25χρονος διατηρούσε σχέση με την 15χρονη αλλά επειδή η ανήλικη είχε αρνηθεί να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του.

Την πιο άγρια μορφή κακοποίησης έζησε στα χέρια 25χρονου Σύρου 15χρονη μαθήτρια στην Κύπρο. Βιάστηκε και στη συνέχεια εξευτελίστηκε με την κυκλοφορία βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παραλήπτες τους συμμαθητές της.

Ο δράστης ο οποίος τιμωρήθηκε με συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, θεώρησε υπερβολική την ποινή του και έκανε έφεση, η οποία απορρίφθηκε, με την επισήμανση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πως το Κακουργιοδικείο μάλλον ήταν επιεικές αφού διέταξε να συντρέχουν οι ποινές, 11 και 2 ετών, που του επιβλήθηκαν.

Ο δράστης είχε προβάλλει ως ελαφρυντικούς παράγοντες ότι βίωσε τον πόλεμο στη Συρία και είναι παιδί πολυμελούς φτωχής οικογένειας. Το Ανώτατο Δικαστήριο σημείωσε πως ελαφρυντικός παράγοντας θα ήταν η άμεση παραδοχή του, ώστε να μην υποχρεωθεί η 15χρονη να υποστεί δεύτερο «βιασμό» με την κατάθεση της στο δικαστήριο.

Ο 25χρονος διατηρούσε σχέση με την 15χρονη αλλά επειδή η ανήλικη είχε αρνηθεί να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του, την απήγαγε μια μέρα που πήγαινε στο σχολείο και την βίασε. Μάλιστα έβγαλε και βίντεο το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε στο Instagram χρησιμοποιώντας ψεύτικο λογαριασμό με το όνομα της.