Πανικός στις εφορίες από ένα …sms!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το αδιαχώρητο επικράτησε στις εφορίες μετά από ένα γραπτό μήνυμα που έφτασε σε χιλιάδες πολίτες, το οποίο τους προέτρεπε να πάνε στις κατά τόπους ΔΟΥ και να υποβάλλουν μια αίτηση για να τους επιστραφεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που έχουν πληρώσει!


Το γραπτό μήνυμα σύμφωνα με πληροφορίες, κυκλοφορεί εδώ και αρκετές ημέρες και αναφέρει τα εξής:

«Ο Νόμος 3986/11 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός. Δύνασαι να υποβάλλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».

{YouTube}toFGfc1CD8Y{/YouTube}

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών τονίζει ότι όσο και να έψαξαν ανάλογη απόφαση, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε διασταύρωση της πληροφορίας, ενώ από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καν τοποθετηθεί επί του θέματος.

eforia

Ενδεικτικά, λέγεται ότι από την εφορία έχουν περάσει πάνω από 100.000 πολίτες που υπέβαλαν αιτήσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο στη ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου, όπου υποβάλλονται 65.000 φορολογικές δηλώσεις, έχουν υποβληθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις για επιστροφή του παρακρατηθέντος ποσού, με την εν λόγω εφορία να απασχολεί συνολικά 21 άτομα προσωπικό.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, όταν κάποιος πολίτης υποβάλει την αίτηση για να του επιστραφεί το ποσό που του παρακράτησε το κράτος, μετά την εφαρμογή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η εφορία πρέπει να του απαντήσει εγγράφως αν τη δικαιούται ή όχι.

Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν έχει υπάρχει καμία δικαστική απόφαση, ή τουλάχιστον δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα, η απάντηση είναι αρνητική. Ακόμα και αν δεν υπάρξει καν απάντηση, τότε οι πολίτες μπορούν να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό για να ξεκινήσει από εκεί η όποια προσφυγή για την εν λόγω εισφορά!