«Ραβασάκια φωτιά»της εφορίας -Ποιοι θα πληρώσουν διπλάσιο φόρο


Φορό -σοκ περιμένει ιδιώτες και επιχειρήσεις αμέσως μετά τις εκλογές καθώς σε αρκετές περιπτώσεις θα κληθούν να πληρώσουν διπλάσιο φόρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι πρώτοι που θα λάβουν την … λυπητερή θα είναι οι αγρότες καθώς θα υπάρξει αύξηση της προκαταβολής φόρου που πληρώνουν στην εφορία. Οι περίπου 500.000 αγρότες μετά τις εκλογές θα δουν στο TAXIS τα νέα εκκαθαριστικά.

Ουσιαστικά 500.000 αγρότες θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τα ραβασάκια αυτά καθώς έχει ήδη ψηφιστεί η αύξηση της προκαταβολής φόρου που πληρώνουν στην εφορία.

Η προκαταβολή φόρου από το 27% στο 55% γεγονός που σημαίνει ότι ενώ αρχικά για παράδειγμα υπολογίστηκε προκαταβολή 500 ευρώ, πλέον μιλάμε για 1.000 ευρώ.

Ανάλογες θα είναι οι επιβαρύνσεις για ΕΠΕ και ΑΕ, ενώ αυξημένος φόρος έρχεται και για όσους υπάγονται στον λεγόμενο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Για όσους δηλαδή έχουν αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών. Με βάση τη νέα συμφωνία με τους δανειστές ο φόρος αυξάνεται από το 10% στο 13% και κάπως έτσι υπάρχει φέτος μια επιπλέον επιβάρυνση κατά 279 ευρώ ως και 1.146 ευρώ.

Οι επιπλέον φόροι θα πρέπει να εξοφληθούν μαζί με τον φόρο εισοδήματος που έχει ήδη βεβαιωθεί, το ποσό απλά θα προστεθεί στο υπάρχον και οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν το δικαίωμα για επιπλέον δόσεις.

Πηγή: parapolitika.gr