Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: «Οι μισθοί στο πάτωμα & οι τιμές στο ταβάνι»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Κάθε άλλο παρά εορταστική μπορεί να χαρακτηριστεί για τους έλληνες πολίτες η μέρα του καταναλωτή καθώς την τιμητική τους έχουν οι φόροι, οι πλειστηριασμοί, η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση», σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «μια μέρα του καταναλωτή κι αυτή στα χαρτιά ενώ για όλες τις υπόλοιπες γιορτάζει η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής οικογένειας».

Η ΄Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας διατρανώσει την αντίθεσή της ενάντια στη κάθε μορφής λιτότητας που αντί να αμβλύνεται συνεχώς οξύνεται με θύμα πάντα τον καταναλωτή.

Οι πρωτόγνωρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι δυσβάστακτοι φόροι και η ακρίβεια, έχουν τινάξει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με ότι αυτό συνεπάγεται για το βιοτικό κι όχι μόνο επίπεδο των ελλήνων πολιτών. Η σχέση εισοδήματος και κόστους ζωής έχει ήδη ανατρέψει τη ζωή της πλειοψηφίας των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να συνθλίβεται το πενιχρό εισόδημα από τις ολοένα αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις προς το δημόσιο, τη ΔΕΗ, στις τράπεζες κ.λ.π.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι έλληνες πολίτες έχουν γονατίσει από τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας και θα αντισταθούν με αγώνες για το αυτονόητο, για να ζούν όπως τους αξίζει κι όχι απλά να επιβιώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Αυτό είναι το νέο ΔΣ – Πρόεδρος και πάλι ο Μιχάλης Τσιφάκης!