“Παγώνει” ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση σύμφωνα με τον Αλεξιάδη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Μέσα στην ημέρα θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι να ανοίξει η Βουλή», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τρίτη, πρόσθεσε πως η απόφαση ελήφθη μετά από διακομματικό αίτημα. «Πρέπει να φορολογούμε τόσο όσο να μπορούμε να εισπράξουμε, διαφορετικά χάνει το δημόσιο», τόνισε.

Υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν εορτής

Αίσθηση έχει προκαλέσει η στροφή 180 μοιρών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατακραυγή από κόμματα, φορείς και το "άδειασμα" από την Κομισιόν η οποία μέσω της εκπροσώπου διευκρίνισε ότι η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου δεν ήταν απάιτηση των δανειστών.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αφού υποστηρίζει ότι η" αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών" καταλήγει ότι "σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο".

Το πρώτο λουκέτο

Έκκληση απηύθυνε πάντως χθες η ΟΙΕΛΕ με επιστολές προς την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας με αφορμή το κλείσιμο ενός ιστορικού ιδιωτικού σχολείου, του Μιχαλοπούλειου Εκπαιδευτηρίου, λόγω της εφαρμογής ΦΠΑ 23%. Τονίζεται ότι ως αποτέλεσμα του κλεισίματος του σχολείου 60 οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της ανεργίας και δεκάδες μαθητές είναι εκπαιδευτικά άστεγοι.

Στις επιστολές η ΟΙΕΛΕ κάνει μία ύστατη έκκληση να παγώσει η εφαρμογή του μέτρου, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες για γονείς, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους θα είναι ανυπολόγιστες.