“Δυνατή πρεμιέρα” για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Σάββατο ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με το ενδιαφέρον να είναι τόσο μεγάλο που να ρίχνει την ιστοσελίδα κατά διαστήματα μέσα στο σαββατοκύριακο.

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.energo-eke.gr, του υπουργείου Εργασίας.

Το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» περιλαμβάνει επίδομα 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Το ποσό αυξάνεται κατά 100 ευρώ το μήνα για κάθε ενήλικο και 50 ευρώ το μήνα για κάθε ανήλικο τέκνο.

Μεταξύ των παροχών περιλαμβάνονται, το βιβλιάριο ανασφάλιστου, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, η πρόσβαση σε κοινωνικό παντοπωλείο καθώς επίσης και τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης με τελικό στόχο την επανένταξη στην εργασία.

Ο θεσμός θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας για το επόμενο εξάμηνο και αναμένεται να ενταχθούν περί τα 20.000 άτομα. Με την πλήρη ανάπτυξή του προγράμματος, αναμένεται να περιλάβει περίπου 700.000 άτομα.

Για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, έχουν επιλεγεί οι δήμοι Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, (περιφέρεια Αττικής), ο δήμος Μαλεβιζίου (περιφέρεια Κρήτης), ο δήμος Τρίπολης (περιφέρεια Πελοποννήσου), ο δήμος Σύρου (περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) και ο δήμος Σάμου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να βιαστούν, καθώς οι δικαιούχοι που θα υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, θα λάβουν αναδρομικά και το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από το Νοέμβριο.

Πηγή: Moneypro.gr