Όλο το διαδίκτυο μιλά για τον Αντώνη Κανάκη: Είπε σε 2 λεπτά ό,τι σκεφτήκαμε όλοι για τον σεισμό στην Τουρκία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δύσκολες και συγκλονιστικές είναι οι στιγμές, που περνάνε σήμερα οι κάτοικοι της Τουρκίας, μετά τον φονικό σεισμό και ο Αντώνης Κανάκης στο ξεκίνημα της εκπομπής του θέλησε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτές τις ώρες.

Ο Αντώνης Κανάκης στο «Ράδιο Αρβύλα» αναφέρθηκε στα θλιβερά γεγονότα ενώ έστειλε και ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον γειτονικό λαό καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε τίποτα δεν χωρίζει τους λαούς παρά μόνο οι πολιτικοί.

Αντώνης Κανάκης για τον σεισμό της Τουρκίας μετά τον σεισμό των 7,8 ρίχτερ

«Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε τους πιλότους μας και τους κηδέψαμε. Αυτή ξεκίνησε με τον σεισμό στη γειτονική χώρα και τη Συρία/ Οι ανθρωποι εκεί αντιμετωπίζουν απίστευτα πράγματα εκεί, έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, παιδιά.

Είναι αυτά τα αδιανόητα που μας θυμίζουν ότι το ανθρώπινο στοιχείο στις σχέσεις – έχουμε και το ελληνοτουρκικό. Αυτά τα γεγονότα είναι αφυπνιστικά, θυμάσαι ότι είναι ένας γειτονικός λαός με τον οποίο δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα απολύτως και ότι όλη αυτή την παράνοια τη δημιουργούν οι ημίτρελοι και άλλες φορές ολοκληρωτικά τρελοί ηγέτες που βρίσκονται στις εξουσίες».

Να υπενθυμίσουμε ότι αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο τραγικός απολογισμός από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Περίπου 9.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, ενώ μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Αντώνη Κανάκη

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μιχάλης Σαχμπάς, πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Αντιόχειας, χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Γίνοται ακόμα μετασεισμοί. Εμείς είμαστε στα αμάξια, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια, δεν έχει ρεύμα, ο καιρός είναι πολύ δύσκολος, βρέχει, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Τα καταστήματά μας και οι εκκλησίες μας έχουν καταστραφεί στην Αντιόχεια. Έχουμε ακόμα άτομα κάτω από τα σπίτια, περιμένουν να τους βγάλουν».

Σύμφωνα με τον κ. Σαχμπά, οι μετασεισμοί είναι συνεχείς. «Από εχθές 04.00 η ώρα δεν έχουν σταματήσει. Είμαστε σε σοκ».

br