Γιώργος Χρυσοστόμου: «Μου είχαν πει ότι αν δεν ενδώσεις δεν θα συνεχίσεις στο θέατρο»


Για την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική μίλησε ο Γιώργος Χρυσοστόμου στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» και αποκάλυψη πως ήταν μία διέξοδος για εκείνον για να ξεφύγει από την καθημερινότητά του.

«Στην πέμπτη δημοτικού αποφάσισα να φύγω από τη Ρόδο, είδα ότι δε μου ταιριάζει το πλαίσιο του ξενοδοχοϋπαλλήλου. Είμαι από αγροτική οικογένεια, μεγάλωσα σε ένα χωριό, βρήκα σαν διέξοδο και από το σπίτι και από το νησί να δουλέψω στο θέατρο. Είπα σε αυτή τη δουλειά θέλω να ζήσω χωρίς φόβο, έτσι πήγα με δυο βαλίτσες στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα.

«Έχω φύγει 2 φορές από παράσταση»

Δεν άντεχα να πηγαίνω με τρόμο στη δουλειά μου και έφυγα και μου είπε η Μαρία Καβογιάννη “πώς βρήκες το θάρρος να το κάνεις;”. Έχω φύγει 2 φορές από παράσταση, δε θα τριτώσει, το διαχειρίζομαι», είπε αρχικά ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Στην συνέχεια αποκάλυψε πως σε νεότερη ηλικία είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το διαχειρίστηκε.

«Δέχθηκα πολύ μικρός σεξουαλική παρενόχληση, έπρεπε να παλέψω με το πρώτο θεριό που ήταν ο φόβος, τότε μου είχαν πει ότι αν δεν ενδώσεις δε θα συνεχίσεις στο θέατρο. Το αντιμετώπισα με κουβέντα – έκρηξη και πήρα τη συγγνώμη μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω κάνει ψυχοθεραπεία για τα πάντα, θεραπεία θεωρώ και τη γιόγκα και τη γυμναστική. Προς την αυτοβελτίωση οδηγήθηκα γιατί κάποιες μέρες ξυπνούσα κι έλεγα ωχ Θεέ μου αντί να λέω τι ωραία.

Πρακτικά πάλευα με την κατάθλιψη, ήταν τα πράγματα λίγο πιο γκρι. Η δουλειά τη νύχτα ήταν μαγευτική, μετά γοητευτική και κουραστική τα τελευταία 20 χρόνια. Επειδή δούλευα νύχτα, μου άφησε κουσούρια, δεν μπορώ να κοιμηθώ, 01.00 η ώρα ξυπνάνε τα πάντα, είναι βασανιστήριο», είπε για τη νέα του ζωή μετά την ψυχοθεραπεία.

«Μία εποχή έπαιρνα 200 ευρώ τον μήνα από το θέατρο. Έχω ψυχαναγκασμούς. Μου αρέσει να είναι τακτοποιημένο το σπίτι, παλιότερα δεν έπρεπε να υπάρχει φύλλο γύρω από τη γλάστρα», κατέληξε ο ηθοποιός.