Θάνος Καλλίρης: Το πρόβλημα υγείας του παιδιού του και ο θάνατος που τον λύγισε


Ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Καλλίρης σε συνέντευξη του στο περιοδικό «EΓΩ! Weekly» και μίλησε για τον θάνατο του πατέρα του που “έφυγε” από δυο χρόνια από τη ζωή από καρκίνο και του “στοίχισε” πολύ, αλλά και το πρόβλημα υγείας του παιδιού του

Πατέρας δυο παιδιών, ο γιος του είναι 16 χρονών και η κόρη του 10.

Το ένα σου παιδί αντιμετώπισε κάποιο κινητικό πρόβλημα. Τι θα συμβούλευες τους γονείς που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις;

«Οι γονείς, όταν αντιμετωπίζει το παιδί τους ένα πρόβλημα υγείας , υποφέρουν ψυχικά πιο πολύ από το ίδιο. Το παιδί μπορεί να πονέσει ίσως σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν αρχίζει να αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Ο γονιός πονάει το παιδί του ακόμα και αν εκείνο είναι εγκληματίας. Εγώ είμαι άνθρωπος που μάχομαι. Δεν παρατάω τίποτα στην τύχη. Για αυτό είμαι εδώ που βλέπεις και μιλάω. Αλλιώς θα ήμουν με κατάθλιψη, σε κανά χαντάκι ή θα έκλαιγα από το πρωί εώς το βράδυ. Σε όλους συμβαίνουν άτυχες καταστάσεις. Έτσι είναι η ζωή. Μου έχουν τύχει και πολλά καλά όμως».

Είναι σημαντικό ο γονιός να στηρίζει το παιδί του και να το μεγαλώνει σε κάθε περίπτωση φυσιολογικά;

«Ακριβώς. Πρέπει να βρεις πρώτα εσύ το κουράγιο μέσα σου. Εγώ πάντοτε στη ζωή μου ήμουν πολύ ευαισθητοποιημένος με τα παιδιά. Με τον Κώστα Γιαννόπουλο ιδρύσαμε το «Χαμόγελο του παιδιού». Ήμουν πρόεδρος επί τρία χρόνια, πολύ πριν σκεφτώ να γίνω πατέρας. Εκεί είδα πράγματα πολύ στενάχωρα. Δεν με άλλαξε ότι συνέβη στο παιδί μου, ούτε τα προβλήματα που συνάντησα στην πορεία. Το πάλεψα».

Άλλη στιγμή της ζωής σου που χρειάστηκε να παλέψεις;

«Πριν από δύο χρόνια έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο, με μια πολύ δύσκολη, εξαντλητική, εξαθλιωτική πτώση της υγείας του από αυτή την παλιό αρρώστια. Μου έχει στοιχίσει. Δεν το έχω ξεπεράσει ούτε πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω ποτέ. Τον είδα κυριολεκτικά να λιώνει. Μου κόστισε πολύ. Με σόκαρε η επαφή με τον θάνατο. Αυτό το αργό μαρτύριο ήταν πολύ κακό. Το κουβαλώ πάντα μαζί μου», είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

Πηγή: madata.gr