ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ – Αστυνομικός τραυματίζει μετανάστη στο πόδι (Βίντεο)


Ο άνδρας της μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης χτυπά τον μετανάστη, ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος ουρλιάζοντας από τον πόνο


Ένα απίστευτο περιστατικό αστυνομικής βίας κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Ελευθερίας στην Λευκωσία.

MET1

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ένας αλλοδαπός δέχεται επίθεση από έναν άνδρα της μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό αν η επίθεση ήταν απρόκλητη, με αποτέλεσμα ο μετανάστης να τραυματιστεί στο πόδι.

Ο άνδρας μετά την επίθεση του αστυνομικού βρίσκεται στο έδαφος και κρατάει το πόδι του που έχει γυρίσει ουρλιάζοντας από τον πόνο.

Η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) κάνει λόγο για ξυλοδαρμό και ρατσιστική βία εναντίον ενός αναγνωρισμένου πρόσφυγα από ένα μέλος της (ΜΜΑΔ) Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, μέρα-μεσημέρι, στο κέντρο της Λευκωσίας, και ζητά την άμεση έναρξη ποινικής έρευνας εναντίον του αστυνομικού.

Επιπλέον, η ΚΙΣΑ ζητά την άμεση διερεύνηση του περιστατικού από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και την επίδειξη μηδενικής ανοχής ενάντια στη ρατσιστική στοχοποίηση και την αστυνομική βία εναντίον ατόμων με καθεστώς διεθνούς προστασίας

MET2

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Sigmalive δόθηκαν ήδη οδηγίες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για διερεύνηση του περιστατικού.

Κληθείς να σχολιάσει καταγγελία του αλλοδαπού, νόμιμου κάτοικου Κύπρου, ότι ξυλοκοπήθηκε από Αστυνομικούς, ο Υπουργός είπε ότι ζήτησε την ετοιμασία πλήρους έκθεσης για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι «δεν θα αρκεστούμε στο τί είπε ο παραπονούμενος αλλοδαπός, ούτε στο τί είπαν τα μέλη της Αστυνομίας». «Αν υπήρξε ευθύνη από πλευράς των μελών της Αστυνομίας δεν θα περάσει απαρατήρητη» ανέφερε.

Με πληροφορίες από το Sigmalive