ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Δυναμική κινητοποίηση για τα σχολεία της περιοχής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος μαζί με την ΕΛΜΕ Πειραιά, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄Βαθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος, γονείς και μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης πραγματοποίησαν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου δυναμική κινητοποίηση στο Δημαρχείο Περάματος για τα προβλήματα των σχολείων. 

Με το πέρας των κινητοποιήσεων εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναφέρουν:


«Στα αυτονόητα που διεκδικούμε, όπως χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων, πετρέλαιο για να ζεσταθούν οι μαθητές, χρήματα για να πληρωθούν οι απλήρωτες εδώ και καιρό καθαρίστριες, όπως και οι σχολικοί τροχονόμοι, συντήρηση των σχολείων για να μην πέσουν σοφάδες στα κεφάλια των μαθητών, συντήρηση των αύλειων χώρων και των γηπέδων, που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση για να μη χτυπήσει κανένας μαθητής και άλλα πολλά, δεν υπήρχε κανείς να μας δεχτεί!!

Ούτε ο Δήμαρχος, κ. Ζουμπούλης, ούτε ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Παντελεάκος, ούτε ο πρόεδρος της ΔΕΠ, κ. Ψαρράς.
Κανείς δεν υπήρχε για να μας συναντήσει και να μιλήσει μαζί μας. Όλοι απουσίαζαν!! Όλοι άφαντοι!!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων είχε φροντίσει εγκαίρως να ενημερώσει όλους τους αρμόδιους για την κινητοποίηση. Το ότι δε βρέθηκε κανείς παρά μόνο ο κ. Νικολαϊδης, γραμματέας του Δήμου, τον οποίο ενημερώσαμε για να τα μεταφέρει στους αρμόδιους, αποδεικνύει περίτρανα ότι:
Α) Μας φοβούνται. Φοβούνται τη συλλογική και οργανωμένη παρουσία γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών.
Β) Προτίμησαν κατά τον προσφιλή τους τρόπο, να κρυφτούν από τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της παιδείας. Κρύβονται, γιατί τους τελείωσαν οι υποσχέσεις και τα ΘΑ. Φέρουν σοβαρότατες ευθύνες και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να σταματήσουμε, συνεχίζουμε, μαζικά και οργανωμένα γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. 
Η Ένωση ήδη έχει ζητήσει να μπει ως πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της παιδείας, να καλεστεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα και να πάρουν θέση ΟΛΟΙ - η Δημοτική αρχή και όλες οι Δημοτικές παρατάξεις.
Ενημερωθήκαμε χθες το απόγευμα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Πέμπτη 28 Νοέμβρη και ώρα 7 το απόγευμα, ακυρώθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής.
Δε σταματάμε. Ο αγώνας συνεχίζεται…»