Νέα αλλαγή με το άνοιγμα των σχολείων – Τι θα γίνει με τις αργίες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξηλώνει μία προς μία τις αλλαγές που προωθούσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 και σε ερώτηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είπε:

«Δεν έχει αποφασιστεί αυτό ακόμα. Υπήρχε μία σκέψη από την προηγούμενη ηγεσία να ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά. Σε λίγο θα πάρουμε απόφαση. Η καθυστέρηση που υπήρξε στις μεταθέσεις παρήγαγε δυσκολίες στις αποσπάσεις και όλα αυτά με την σειρά τους παράγουν δυσκολίες στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αυτά πρέπει να διευθετηθούν από εμάς τώρα. Νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών».

Σε ερώτηση για την τράπεζα θεμάτων στην Α' Λυκείου, απάντησε: «Είχα καταιγισμό μηνυμάτων γι' αυτό το θέμα πριν καν αναλάβουμε το Υπουργείο. Είναι ένα θέμα που πρέπει ταχύτητα να το καταλάβουμε και εγώ και ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κ. Δερμεντζόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για να δούμε τι θα κάνουμε. Επαναλαμβάνω ότι είχα καταιγισμό μηνυμάτων στο κινητό μου τηλέφωνο για το θέμα αυτό».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός δεν υπογράφει την απόφαση για κατάργηση των δύο αργιών στα σχολεία, των τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) και του Αγίου Ιωάννη μετά τα Χριστούγεννα (7 Ιανουαρίου).

Σύμφωνα με το σχέδιο Αρβανιτόπουλου, το σχολικό έτος ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου και αντίστοιχα να τελειώσει στις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τη Γ' τάξη του λυκείου.