Δεν υπάρχει αυτό που σκέφτηκαν τα Κρητικόπουλα – Αγνώριστη η Εφορία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αλήθεια ένας χώρος που δεν βλέπεις και πολύ χαμογελαστούς ανθρώπους πως θα ήταν αν γέμιζε με ζωγραφιές μικρών παιδιών;


Αυτό σκέφτηκαν παιδιά από το 1ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου. Έτσι τόλμησαν μία μέρα να γεμίσουν την Εφορία με όμορφες εικόνες!

Όπως λέει η νηπιαγωγός Ελένη Μπετεινάκη η ιδέα ήρθε μετά από μια επίσκεψη για προσωπικούς λόγους στο πιο «αδικημένο» και μη αγαπητό κτήριο – υπηρεσία στους περισσότερους από εμάς.

Τι είναι λοιπόν η εφορία για τα μικρά παιδιά;

Είναι κάτι σαν σχολείο, σαν πάρκο, σαν μια τράπεζα, σαν ένα λεφτό, σαν μεταφορά, σαν ένα γραφείο, σαν ένα ταξί ή μάλλον λεωφορείο, σαν μουσική, σαν μια μεγάλη πόλη, σαν τον ήλιο, σαν πεταλούδα, σαν μια λεωφόρος, σαν ένας χώρος που παρκάρουν τα λεωφορεία , σαν ένα επάγγελμα που βγάζει πολλά χαρτιά και γράφεις ....

Μπα..., είπαν κάποια άλλα παιδιά ,είναι το φορείο, είναι φωτιά, είναι πυροσβεστική, είναι μια έκρηξη , φοβάμαι είπε ένα παιδί.... και τότε ακούστηκε το πιο συναρπαστικό:

-Κυρία, όταν τρακάρουμε έρχεται η εφορία και μας παίρνει φωτογραφίες και αν είναι κάτι σημαντικό μπορεί να μας βάλει φυλακή...

Όχι, όχι είπε ένα άλλο: Εφορία είναι ένα παλιό καράβι που έχει βυθιστεί...





ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.