ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ: Έτσι κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε απεργιακό κλοιό σήμερα, Τετάρτη (17/05/2017) η χώρα – Δείτε πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σήμερα, Τετάρτη, μέρα γενικής απεργίας, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και τις αεροπορικές πτήσεις, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός.

Στα λεωφορεία στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί, ενώ «χειρόφρενο» βάζουν από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, οι συρμοί κινούνται κανονικά από τις 9:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, προκειμένου να μπορούν να μεταβούν οι απεργοί στις συγκεντρώσεις.

Τα τρόλεϊ παρέμειναν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 το πρωί, ενώ οι εργαζόμενοι θα τραβήξουν ξανά «χειρόφρενο» από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τέσσερις ημέρες χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Έως και την Παρασκευή (19/05) θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, τα πλοία όλων των κατηγοριών.Αρχικά η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) είχε εξαγγείλει 48ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ωστόσο σε νέα σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να κλιμακώσει την κινητοποίησή της, κηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή (18-19/05).

Η απεργιακή κινητοποίηση τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου.

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr