24ωρη απεργία αποφάσισαν οι ναυτεργάτες στον Πειραιά – Δείτε πότε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην κήρυξη 24ωρης προειδοποιητική παμπειραϊκής απεργίας, στις 24 Σεπτεμβρίου, προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Η απεργία, που ξεκινά τα ξημερώματα της 24ης Σεπτεμβρίου και λήγει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, αφορά τους ναυτεργάτες των πλοίων που θα βρίσκονται σε όλη την γεωγραφική έκταση και περιοχή του Πειραιά.

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και λύση στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά προβλήματά τους.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, «κυβέρνηση και εφοπλιστές στο διάστημα της υγειονομικής κρίσης κλιμάκωσαν την επίθεση ενάντια στα ναυτεργατικά δικαιώματα με αποκορύφωμα την επαίσχυντη και αντιδραστική τροπολογία που έφερε στην Βουλή κατ’ εντολή της ΕΕΕ ο Πλακιωτάκης και ψήφισε η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με την οποία επιχειρούν την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία ανοίγοντας παράλληλα διάπλατα τον δρόμο αυτή η αντεργατική μεταβολή να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και για όλους τους Ναυτεργάτες.

Η κυβερνητική αυτή απόφαση συνιστά θεμελιακής σημασίας αρνητική εξέλιξη αφού με αυτή μεθοδεύεται η κατάργηση όλων των ΣΣΕ, η ριζική ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων που θεσπίζονται στις ΣΣΕ και κατ’ επέκταση στην ναυτική νομοθεσία.

Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τα Ναυτεργατικά δικαιώματα».