Σκιά του εαυτού του ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Υποβασταζόμενος βγήκε από το νοσοκομείο


Υποβασταζόμενος και φανερά καταβεβλημένος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγήκε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (21.04.2017) από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλευόταν εδώ και πολλές ημέρες μετά την εγχείρηση καρδιάς που έκανε.

Ο πρώην υπουργός θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού. Μπορεί να του έδωσε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση το Εφετείο, ο όρος της εγγύησης όμως είναι απαγορευτικός.

Το γεγονός ότι δεν διαθέτει το ποσό των 200.000 ευρώ που απαιτείται για την εγγύηση της αποφυλάκισης σημαίνει ότι θα οδηγηθεί πίσω στο κελί των φυλακών του Κορυδαλλού.

Με τη βοήθεια δυο ανδρών που τον κρατούσαν, ο καταδικασμένος πρώην υπουργός Άμυνας επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στις φυλακές Κορυδαλλού. Δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Αντ’ αυτού μίλησε όμως ο συνήγορός του, Γιάννης Παγουρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφασή του το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση παράνομων αμοιβών για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, έκανε πριν λίγες ημέρες δεκτή την πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, δεχόμενο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.

Εκτός από την καταβολή εγγύησης, το δικαστήριο επέβαλε και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κλπ.

Πηγή: newsit.gr