Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Επέστρεψε σπίτι μετά από 2,5 χρόνια στο νοσοκομείο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το δικό του Γολγοθά βιώνει ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης και η οικογένειά του μετά το τραγικό ατύχημα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, που οδήγησε τον παρουσιαστή σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή του.

Tης Άννας Τσιάλτα

Η γυναίκα του Εβελίνα Βαρσάμη δεν έλειψε ούτε στιγμή από το πλευρό του σε όλον αυτόν τον αγώνα που έκανε ο γνωστός παρουσιαστής για να κρατηθεί στη ζωή. Έπειτα από 2,5 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης γύρισε στο σπίτι του και βρίσκεται στην ζεστή τους αγκαλιά.

Ωστόσο, από την ημέρα της επιστροφής ο γνωστός παρουσιαστής και η οικογένειά του ζουν έναν νέο εφιάλτη, καθώς εκείνος δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει από εκείνη την τραγική νύχτα.

Η αρχή της τραγωδίας

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 2017, ο γνωστός παρουσιαστής Κωνσταντίνος Αγγελίδης είχε ένα σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή του, όταν ο οδηγός ενός λεωφορείου των αστικών συγκοινωνιών προσπάθησε αιφνιδιαστικά να διασχίσει τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα η μηχανή στην οποία επέβαινε ο 43χρονος παρουσιαστής να «καρφωθεί» στο όχημα και να τραυματιστεί σοβαρά ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΜΠΑΜ» το πόρισμα της αστυνομίας ήταν συγκλονιστικό: «Το λεωφορείο βρέθηκε σταματημένο στο αριστερό μέρος της λεωφόρου Βουλιαγμένης γεγονός που δείχνει ότι κινήθηκε από τη δεξιά λωρίδα προς την αριστερή που ήταν το προκαθορισμό δρομολόγιό του. Έτσι, φαίνεται πως έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή (σε αυτήν επέβαινε ο άτυχος Κωνσταντίνος Αγγελίδης) η οποία πήγαινε κανονικά στην πορεία της, με τον παρουσιαστή να προσπαθεί να κάνει ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει».

Έκτοτε έδωσε γενναία μάχη στο νοσοκομείο για αρκετούς μήνες για να κρατηθεί στη ζωή και μετά σε κέντρο αποκατάστασης για να μπορέσει να επανέλθει. Η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, Εβελίνα Βαρσάμη, μέσω μιας φωτογραφίας στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για την ευχάριστη εξέλιξη του Κωνσταντίνου ανεβάζοντας μια φωτογραφία από το σπίτι τους και επιβεβαίωσε πως πια βρίσκονται στον χώρο τους δίνοντας από εκεί τη νέα τους μάχη. Η σύζυγός του, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο παρουσιαστής να απολαμβάνει έναν ήρεμο ύπνο στην αγκαλιά του γιου του.

Η αγωγή, η διαμάχη στο δικαστήριο και η αποζημίωση

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο συζητήθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει η οικογένεια του παρουσιαστή ζητώντας χρηματική αποζημίωση από τον οδηγό του λεωφορείου και την εταιρεία του. Μάλιστα, στην αγωγή περιγραφόταν και η κατάσταση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη μετά το ατύχημα.

«Σε γενικές γραμμές έχω γίνει φυτό. Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση, να περπατήσω και να κινήσω το αριστερό μου χέρι. Έχω πλήρη αδυναμία επικοινωνίας εκτός από την ανταπόκρισή μου σε κάποια νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μπορώ να τραφώ. Έχω υποστεί μόνιμη αναπηρία, δηλαδή έχω καταστεί τετραπληγικός. Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να έχω ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Δεν θα μπορέσω ξανά να έχω κανονική επικοινωνία με το παιδί μου και ουσιαστική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Δεν θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη», αναφερόταν μεταξύ άλλων. Υπάρχει μια μόνιμη αναπηρία της τάξεως 90% που σημαίνει πως ένας άνθρωπος είναι «φυτό».

Σε παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξή της η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελίδη είχε δηλώσει πως πραγματικά βιώνουν δύσκολες στιγμές και οικονομικά, αφού ο Κωνσταντίνος είχε ένα πάρα πολύ καλό μισθό από τη δουλειά του, ήταν υπεύθυνος σε καφέ - εστιατόριο στη Γλυφάδα, και έκανε και κάποιες δουλειές στην τηλεόραση. Τώρα αυτό το εισόδημα δεν υπάρχει.

Το κόστος στο κέντρο αποκατάστασης ήταν δωρεάν χάρη στην Τατιάνα Στεφανίδου που γνώριζε τον ιδιοκτήτη. Σίγουρα τα πράγματα θα είναι δύσκολα αφού στα οικογενειακά έξοδα που «τρέχουν» έχουν προστεθεί και τα δικά του, καθώς χρειάζεται φροντίδα σαν να είναι σε νοσοκομείο. Ο τελευταίος του συνέταιρος ήταν αυτός που στήριξε την οικογένεια σε πολλά που χρειάστηκε.

Δυστυχώς είναι σαν να έχεις ένα μικρό παιδί. Δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Πλέον, μετά από πολλές προσπάθειες και προβλήματα, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης βρίσκεται στο σπίτι του και απολαμβάνει την ηρεμία αλλά και την οικογενειακή θαλπωρή που του προσφέρουν η γυναίκα του και ο γιος του.

Η Εβελίνα Βαρσάμη δημοσιεύει αρκετές φορές τις ευχαριστίες της στον κόσμο που στηρίζει αυτήν και τον άντρα της και πραγματικά πολλές φορές τα λόγια της ραγίζουν καρδιές αφού είναι βγαλμένα με τόσο αγάπη και συνάμα τόσο συσσωρευμένη λύπη.

Πηγή:
Ereportaz.gr