Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Κώστας που έπεσε από το μπαλκόνι – Η απόφαση των γονιών συγκινεί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Κρήνη το απόγευμα της Κυριακής έδωσε γενναία μάχη αλλά δεν τα κατάφερε και είναι εγκεφαλικά νεκρός. Ωστόσο οι γονείς του έλαβαν την επίσης γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να χαρίσουν ζωή σε άλλα παιδιά που δίνουν επίσης τον δικό τους αγώνα.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, έχουν ολοκληρωθεί τα τεστ εγκεφαλικου θανάτου και οι γονείς έχουν συναινέσει στο να γίνει δωρέα των οργάνων του. Έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να ακολουθηθεί η διαδικασία για την εύρεση των ληπτών.

«Δυστυχώς η μάχη για τον Κωνσταντίνο δεν κερδήθηκε. Έδωσε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα στη ΜΕΘ αλλά η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ήταν βαρύτατη, με αποτέλεσμα τον εγκεφαλικό θάνατο. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα και να δοθούν σε άλλα παιδιά. Υποκλινόμαστε στην απόφασή τους αυτή», δηλώνει ο κ. Ηλιάδης.

Το παιδί μεταφέρθηκε την Κυριακή στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ και νοσηλεύται διασωληνωμένο.

Να θυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη δωρεά οργάνων μέσα σε λίγες ημέρες παιδιού, που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Παίδων και στο οποίο επήλθε εγκεφαλικός θάνατος. Την προηγούμενη εβδομάδα οι γονείς του 2,5 ετών Γιώργου από το Αγρίνιο, έλαβαν την απόφαση να χαρίσουν τα όργανά του.

br