Νίκος Νικολόπουλος: «Τελευταίο οχυρό» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη οι μηνύσεις!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα: ««Τελευταίο οχυρό» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη οι μηνύσεις!»

“Απειλεί με μηνύσεις τα μέσα ενημέρωσης ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν χωρίς να αντιδρά καθόλου! Με θράσος ο Κώστας Σημίτης, το μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα που δεν ήξερε τίποτα για τις «δουλειές» του Ακη Τσοχατζόπουλου και κρύφτηκε χωρίς να αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη που ο ίδιος έχει, όταν ο άλλοτε κορυφαίος υπουργός του καταδικάστηκε για τις μίζες στα εξοπλιστικά, δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν υπάρξουν δημοσιεύματα που εμπλέκουν και τον ίδιο…

Την αφορμή πήρε από δημοσίευμα της «Realnews», υπό τον τίτλο «Βάζουν στο κάδρο τον Σημίτη», για την αγορά φρεγατών και του C4i, υπόθεση για την οποία πολύ νωρίς η «δημοκρατία» (στο φύλλο της 7ης Μαΐου, σε εκτενές δημοσίευμά της, με τίτλο «Μπλέκει ο Σημίτης για τους Ολυμπιακούς») είχε αναδείξει την αναφορά του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού από τον επικεφαλής της γαλλικής εταιρίας οπλικών συστημάτων Thales. Ο Μισέλ Ζοσεράν είχε καταθέσει, μεταξύ άλλων, σε Γάλλους εισαγγελείς ότι η εταιρία του θα έπρεπε να δωροδοκήσει έναν υπουργό και τον ίδιο πρωθυπουργό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έχει σταλεί στη Βουλή δικογραφία για την ανάμειξη του Γιάννου Παπαντωνίου στις προμήθειες των φρεγατών και του C4i μαζί με την κατάθεση του κ. Ζοσεράν, στην οποία υποστηρίζει ότι «χάσαμε τη συμφωνία (C4i) γιατί εμείς στοχεύσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν κατευθείαν στον υπουργό Εσωτερικών και στον πρωθυπουργό» (αναφέρεται στον Κώστα Σημίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης).

Τώρα, ο κ. Σημίτης προσπαθεί να βγάλει αναξιόπιστο τον Μ. Ζοσεράν, που αποκάλυψε ότι εμπλέκεται στην προμήθεια του SAIC (σ.σ.: το αμερικανικό σύστημα που τελικά επιλέχθηκε) και απειλεί τα ΜΜΕ. Ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι ο Ζοσεράν έχει καταδικαστεί ήδη από τα γαλλικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση και πως δύο γαλλικές εφημερίδες, που αναδημοσίευσαν τις δηλώσεις του, επίσης καταδικάστηκαν. Καθώς φαίνεται, οι απειλές είναι τα μόνα όπλα του μοιραίου πρωθυπουργού για να μη δουν το φως της δημοσιότητας κι άλλα, ενοχοποιητικά σε βάρος του στοιχεία για τον θλιβερό τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε…”.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, όπως αυτά αναφέρονται στην εφημερίδα “Δημοκρατία” στο φύλλο στις 06.11.17, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης:

– Εξετάζονται όλα τα ανωτέρω από αρμόδιο Εισαγγελέα; Σε πιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα; Θα αποδοθούν επιτέλους οι ανάλογες ευθύνες και κυρώσεις ή θα συνεχίζετε να ανέχεστε τις απειλές για μηνύσεις στα μέσα ενημέρωσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος