Αυτός είναι ο Έλληνας ομογενής που αγνοείται μετά από έκρηξη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αγωνία επικρατεί για την τύχη του Έλληνα ομογενή, Ανδρέα Παναγόπουλου, ο οποίος διέμενε στο ένα από τα δύο κτίρια που κατέρρευσαν μετά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, στο ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.


Στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, όπου νοσηλεύονται τραυματίες από τη χθεσινή ισχυρή έκρηξη, δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του 42χρονου Παναγόπουλου.

Νωρίτερα σήμερα, ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Π. Παναγιώτου, είχε μεταδώσει από τη Νέα Υόρκη ότι ο 42χρονος Έλληνας νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της αμερικανικής μεγαλούπολης. Ωστόσο, με νεώτερο τηλεγράφημά του, το ΑΠΕ αναφέρει ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) από το φιλικό του περιβάλλον, ότι ο 42χρονος αγνοούμενος είχε εντοπιστεί σε νοσοκομείο της πόλης, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Πλέον, ενισχύονται οι φόβοι της οικογένειάς του για τα χειρότερα.

Η σύζυγός του, Lisbeth Perez, είχε πράγματι μεταβεί σε νοσοκομείο, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Ανδρέας Παναγόπουλος νοσηλευόταν εκεί, αλλά, έπειτα από αρκετή ώρα, την ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει τραυματίας με το συγκεκριμένο όνομα. Ο Ανδρέας Παναγόπουλος διέμενε στο 2ο όροφο του κτιρίου που κατέρρευσε. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, αναζητούνται τουλάχιστον εννέα άτομα, που ακόμη δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από την ώρα της έκρηξης.

Σύμφωνα με τους New York Times, o Ανδρέας Παναγόπουλος πήγε στη Νέα Υόρκη πριν από 25 χρόνια και εργάζεται ως μουσικός με ειδικότητα στη διαφήμιση και στα ιντερνετικά project.

Έφτασε στο «Μεγάλο Μήλο» αμέσως μετά το σχολείο και αναζήτησε την τύχη του, ελπίζοντας να ζήσει το δικό του αμερικανικό όνειρο. Ο 42χρονος έμενε τα τελευταία δέκα χρόνια μαζί με τη δημοσιογράφο σύζυγό του στην πολυκατοικία στο Χάρλεμ, που κατέρρευσε από την έκρηξη.