ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ: Η πρώην σύζυγός του θύματος σπάει την σιωπή της – Η ομηρία, τα παιδιά και ο Βασίλης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με δάκρυα και πολλά ξεσπάσματα η Κατερίνα, η πρώην σύζυγος του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου που δολοφονήθηκε από τον παραολυμπιονίκη, Βασίλη Τσαγκάρη στις 24/03/2016, μίλησε το πρωί στους δημοσιογράφους για όλα όσα έχει ζήσει, για την κηδεία του πρώην συζύγου της, που γίνεται σήμερα, αλλά και για τα παιδιά της και την σχέση της με τον παραολυμπιονίκη, Βασίλη Τσαγκάρη και την οικογένειά του.

Μιλώντας με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση περιέγραψε τι έγινε τα ξημερώματα λίγο μετά την δολοφονία του πρώην συζύγου της.

«Τέσσερις η ώρα μου χτύπησαν και έφυγαν κατευθείαν μαζί τους. Ουτε μίλησα ούτε είδα ούτε έμαθα κατευθείαν. Πήγα στην ΓΑΔΑ. Ηρθαν και με πήραν στην ασφάλεια και πήγα στην ΓΑΔΑ. Όλα όσα έχω στην κατάθεση και πολλά άλλα είναι χαρτιά. Έχω δικαστήρια πολλά. Μας παρακολουθούν από την περασμένη Ανοιξη κοινωνικοί λειτουργοί. Είναι πολλές οι μηνύσεις και είναι πολλά τα χαρτιά κατατεθειμένα. Υπάρχουν στην εισαγγελία ανηλίκων εκθέσεις πολλές. Είναι πολλά τα χαρτιά κατατεθειμένα».

Εμφανώς συντετριμμένη και συναισθηματικά φορτισμένη όταν ρωτήθηκε αν θέλει να πάει στην κηδεία είπε:
 

«Όλοι μόνοι σας θα πάτε (στην κηδεία) γιατί αυτός είναι μαζί μου. Μόνοι τους θα πάνε όλοι. Άλλο το τι έκανε σ' εμένα και άλλο το τι έκανε σε άλλους ανθρώπους. Άλλο το δέσιμο και άλλο τα προβλήματα που είχε με τους άλλους ανθρώπους. Μπορει να πάρω ενα σκυλί και να το αγαπήσω. Και ενα σκυλί και να το κλώτσησω. Ο Μάριος όπως και καθε άλλος άνθρωπος ήταν διαφορετικός. Είχε πολλές πτυχές στην ζωή του. Αν δεν ήταν έτσι θα ήμασταν για πάντα μαζί. Αλλά το μυαλό του ανθρώπου...Ο Θεός σε κάνει ετσι. Δεν μπορείς να τα βάλεις με το Θεό. Όσο και να σε αγαπώ δεν μπορώ να σε αλλάξω. Τον εαυτό μας δεν τον πιάνουμε να κάνει λάθη; Δεν μπορεις να πας κόντρα στη φύση σου! Να πω οτι ειμαι αδικημένη; Δεν θα νιώσω αδικία για τον χαρακτήρα του Μάριου».

Για τα όσα γράφονται και λέγονται: 

«Βγαίνει ο Δοροβίτσας και λέει ότι έβγαλε το διαζύγιό μου. Ποιό διαζύγιό μου; Εγώ δεν τον ξέρω. Δεν τον έχω δει. Το όνομα της δικηγόρου είναι στο διαζευκτήριο. Το διαζευκτήριο είναι γνωστό».

Ειδικά για τις 7 ώρες που υποστηρίζει ότι ήταν όμηρος του 47χρονου πρώην συζύγου της λέει:

«Το γράφω στην κατάθεσή μου στο τέλος. Όλοι μου έλεγαν "εισαι τρελή να εχεις συναισθήματα γι αυτόν τον ανθρωπο"; Ήμουν 7 ώρες όμηρος. Με έπαιρναν τα παιδιά μου και με ρωτούσαν που είμαι. Δεν ήξερα αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου μου μιλούσαν και εκείνος μου έλεγε "μίλα και να είσαι χαριτωμένη". Με κρατούσε για 7 ώρες την Μεγάλη Δευτέρα. Και του λέω "Μάριε, μάτια μου, επειδή το έβαλες στο μυαλό σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις κιόλας. Αστο δεν θα πω τίποτα. Θα το πάρω μαζί μου. Μαζί για πάντα θα είμαστε". Έκλαιγε ηρέμησε μου ζήτησε συγγνώμη. Τα χέρια μου έτρεχαν αίματα. Με ρωτούσε τι θα πούμε στα παιδιά. Και με έφερε σπίτι μου με φίλησε. Ετσι χωρίσαμε την Μεγάλη Δευτέρα και μόλις έφυγε πηγα στο Μετροπόλιταν και μου είπα ότι δεν αναλαμβάνουν. Και πηγα στο Τζάνειο και μου είπαν ότι δεν εφημερεύουν. Εχω αρρυθμία χρόνια τώρα. Δεν είμαι καλά. προσπαθώ να βρω κουράγιο. Τα παιδιά ξέρουν τα πάντα και έχουν καταθέσει όχι τώρα από τότε. Δεν τα πηγα εγώ τα παιδιά τα ζήτησε ο δικαστής και ο εισαγγελέας. Τα παιδιά έχουν καταθέσει στην αστυνομία, στην ασφάλεια και στο δικαστήριο για την κακοποίησή τους. Ο δικαστής τα ζήτησε».

Για τον Βασίλη Τσαγκάρη είπε: «Ο Βασίλης ό,τι έκανε το έκανε για την οικογένειά του. Η μάνα του είναι άγια γυναίκα. Από μήνες πριν είναι όλα γραμμένα».