Κομοτηνή: ΕΞΕΛΙΞΗ – ΣΟΚ στη δολοφονία του 6χρονου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν έχουν τέλος φρικιαστικές λεπτομέρειες από την δολοφονία του 6χρονου, κωφάλαλου Ρομά, Σεζάλ Μεχμεταλή, στην Κομοτηνή με δράστη έναν επίσης ανήλικο 15χρονο Ρομά.

Η αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (23/1) και αφού το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει Abert Alert, για τον 6χρονο που είχαν χαθεί τα ίχνη του από τον οικισμό των Ρομά Αλάν Κουγιού, στην Κομοτηνή.

Ο δράστης, που και στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να βιάσει έναν ανήλικο, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να τον αναζητήσει πρώτο ως ύποπτο, ομολόγησε αμέσως τη δολοφονία του μικρού.

Μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έγινε το έγκλημα και είχε εγκαταλείψει τη σορό του 6χρονου, σε ένα ρημαγμένο σπίτι, ανάμεσα σε στοίβες από σκουπίδια, μόλις 150 μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

Η επικοινωνία του ωστόσο με τις Αρχές είναι δύσκολη λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει και η ομολογία του πάρθηκε με τη βοήθεια ειδικών στη νοηματική γλώσσα.

Ασφυξία δείχνει η αυτοψία

Σοκαρισμένος ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης, ο οποίος έκανε αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε το παιδί σχεδόν πεταμένο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, που έχει μετατραπεί σε χωματερή, και σκεπασμένο με ένα παλιό μπουφάν, δήλωσε στο «Έθνος» ότι «ο θάνατος του μικρού ήταν ασφυκτικός. Ο δράστης του έκλεισε τη μύτη και το στόμα, τον έπιασε από τον λαιμό και ο 6χρονος εξέπνευσε μέσα σε λίγη ώρα, χωρίς να αντιδράσει».

«Δεν έφερε κακώσεις, ούτε χτυπήματα από κάποιο αντικείμενο. Μόνο κάποιες εκδορές στο στόμα και στην τραχηλική χώρα. Το παιδάκι ήταν δεμένο χειροπόδαρα και φορούσε τα ρούχα του» μας είπε ο κ. Κιφνίδης, ο οποίος θα κάνει σήμερα νεκροψία και νεκροτομή στον άτυχο 6χρονο.

Από την αυτοψία δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί αν ο μικρός είχε βιαστεί ή πρόθεση του δράστη ήταν να ασελγήσει σε βάρος του.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι φορούσε κανονικά τα ρούχα του, την γκρι-μαύρη φόρμα του και τα μαύρα αθλητικά παπούτσια του, ίσως αποκλείει σε πρώτη φάση ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 15χρονος δράστης έμενε σε άλλον καταυλισμό Ρομά στη Ροδόπη, συνήθιζε όμως να επισκέπτεται το Αλάν Κουγιού.

Πιθανόν μεταξύ αυτών να ήταν και ο μικρούλης Σεζάλ Μεχμεταλή, ο οποίος τον ακολούθησε σε απόσταση όχι πολύ μακριά από το σπίτι του.

Άλλωστε και τα δύο παιδιά ήταν κωφάλαλα και επικοινωνούσαν με τη νοηματική, καθώς έτσι μπορούσαν να συνεννοηθούν.

Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παρέσυρε τον 6χρονο στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το φτωχικό σπίτι της οικογένειας του θύματος.

Τα ίχνη του Σεζάλ Μεχμεταλή χάθηκαν από τον οικισμό του Αλάν Κουγιού, γνωστό και ως «Τενεκέ Μαχαλά», που βρίσκεται μέσα στην Κομοτηνή, το απόγευμα της Κυριακής. Το βράδυ ο πατέρας του δήλωσε την εξαφάνισή του στην Αστυνομία και ταυτόχρονα ενημερώθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού», οι υπεύθυνοι του οποίου εξέδωσαν Abert Alert και η ανακοίνωση «έτρεχε» χθες όλη τη μέρα. 

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr